Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Νέο σκάνδαλο swap με την Deutsche Bank για μίζες εξοπλιστικών, εντόπισε ο Πάνος Καμμένος!


ΣΚΑΝΔΑΛΟ: 110 εκατ. ευρώ «δώρο» στην Deutsche Bank για τα ελικόπτερα που δεν πετάνε

Έτσι χρέωναν την Ελλάδα τα καθάρματα του εκσυγχρονισμού και του μνημονίου!
Υπόθεση καρμπόν με αυτή: Τι σημαίνει απεχθές και επονείδιστο χρέος. Με ντοκουμέντα.
«Τα πληρώσαμε τρεις φορές πάνω και δεν τα έχουμε παραλάβει» καταγγέλλει ο Π. Καμμένος
Απευθείας αναθέσεις, υπερτιμολογήσεις, πολύχρονες αδιέξοδες έρευνες, γερμανικά «καπέλα» και Έλληνες… τυχεροί κρύβονται πίσω από τις συμβάσεις που υπέγραψε το Ελληνικό Δημόσιο με την κοινοπρακτική εταιρεία NHIndustries (γερμανική και γαλλική Eurocopter, ολλανδική Fokker και ιταλική Augusta) για την προμήθεια είκοσι ελικοπτέρων τύπου ΝΗ 90.

Μια ακόμα υπόθεση με πολλούς κερδισμένους και με τη μόνιμα χαμένη Ελλάδα, που με όσα αποκαλύπτονται είναι ν’ απορεί κανείς που ακόμα υφίσταται ως κράτος.

Την προηγούμενη Δευτέρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατήγγειλε ότι τα συγκεκριμένα ελικόπτερα, η παραλαβή των οποίων, βάσει της αρχικής σύμβασης, έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2009, αγοράστηκαν σε τριπλάσια τιμή σε σχέση με αντίστοιχες αγορές άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι από τα έντεκα ελικόπτερα που έχουν παραληφθεί πετούν μόνο δύο, ενώ προ δεκαημέρου αρνήθηκε να υπογράψει την παραλαβή του δωδέκατου ΝΗ 90, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέα δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης για το αν δόθηκαν μίζες και προς ποια κατεύθυνση.

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση διά στόματος Πάνου Καμμένου δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Άμυνας διαπίστωσε ότι, ενώ το κόστος προμήθειας των είκοσι ελικοπτέρων είναι 657.523.069 ευρώ, το Ελληνικό Δημόσιο έχει χρεωθεί σχεδόν 700 εκατ. ευρώ. Η διαφορά ύψους 41,6 εκατ. ευρώ, την οποία ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «μίζα», εντοπίστηκε στα… ταμεία της Deutsche Bank: γερμανικό «καπέλο» με τη μορφή χρηματοδοτικού εργαλείου τύπου swap.


Πηγή:
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog