Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Απίστευτο ριφιφί στην Πάτρα - Δείτε πόσα εκατομμύρια ευρώ έκλεψαν και δεν τους πήρε χαμπάρι κανείς

Μεγάλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα στο κέντρο της Πάτρας... στην Εθνική Τράπεζα στην πλατεία Γεωργίου, με τους δράστες να σπάνε τον τοίχο, κάνοντας «ριφιφί» και να παίρνουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ από εκεί και να εξαφανίζονται χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς.

Οι δράστες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μπήκαν από τις τουαλέτες του κτιρίου του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, που βρίσκεται δίπλα στην Εθνική Τράπεζα, σπάζοντας τον τοίχο και ανοίγοντας του μία τεράστια τρύπα.

Κατάφεραν, μάλιστα, με ειδικά μηχανήματα να απενεργοποιήσουν τους συναγερμούς και τους μηχανισμούς ασφαλείας.

Πρόκειται για ληστεία όμοια της οποίας δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της Πάτρας, με τους αστυνομικούς, σύμφωνα τις πρώτες εκτιμήσεις, να μιλούν για διεθνή «σπείρα» με τα μέλη της να προέρχονται από το εξωτερικό.

Πράγματι η ληστεία που έγινε στην Εθνική Τράπεζα στην πλατεία Γεωργίου έχει πολλά κοινά σημεία με αυτή που είχε γίνει στο Graff Diamonds της Αγγλίας το 2009 όπου οι δράστες είχαν φύγει με «λεία» 65 εκατομμυρίων δολαρίων

Μπαίνοντας μέσα και προφανώς γνωρίζοντας τα κατατόπια κατάφεραν να «σπάσουν» τους κωδικούς του χρηματοκιβωτίου της τραπέζης και να φύγουν από εκεί παίρνοντας συνολικά 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών οι δράστες πρέπει να έσκαβαν τον τοίχο του κτιρίου για να καταφέρουν να μπουν μέσα πάνω από δύο ώρες μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, χωρίς κανείς να τους αντιληφτεί, έχοντας ειδικά μηχανήματα που έχουν την δυνατότητα να μην κάνουν θόρυβο.

Οι κινήσεις τους ωστόσο, έχουν καταγραφεί από κάμερα της τράπεζας το βίντεο της οποίας υπάρχει στην διάθεση της αστυνομίας.

Το βίντεο δείχνει έξι δράστες, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, οι οποίοι με αριστοτεχνικές κινήσεις και μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά από την στιγμή που μπήκαν στην τράπεζα, κατάφεραν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, βάζοντας ένα τσουβάλι από χρήματα σε δύο τσάντες γραφείου.

Στη συνέχεια βγαίνοντας από την τράπεζα οι έξι δράστες φέρονται να έφυγαν, ανεβαίνοντας σε έξι μηχανές (είναι άγνωστο αν υπήρχαν συνεργάτες τους, έξω από την τράπεζα την ώρα της ληστείας) και έγιναν «καπνός».

Οι άνθρωποι της τράπεζας δεν έχουν συνέλθει από το σοκ, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση που πρόκειται να εκδοθεί, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους πελάτες της.

Στην αστυνομία, πάντως, μιλούν για ληστεία που πρόκειται για μείνει γραμμένη στα χρονικά, για ένα…. κινηματογραφικό «ριφιφί» παρόμοιο αυτών που έχουν γίνει στο εξωτερικό (με τελευταίο αυτό του 2009 στην Αγγλία), ενώ σε επίπεδο Ελλάδας, ορισμένοι το παρομοιάζουν με το περίφημο ριφιφί του αιώνα που είχε γίνει το 1992 στην Τράπεζα Εργασίας στην Αθήνα, παραμονές Χριστουγέννων…



tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog