Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

ΔΕΗ: ανακριβή όσα αναφέρονται για εμπλοκή Εμ. Παναγιωτάκη σε υπόθεση δωροδοκίας υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΆΚΗ-           «Παντελώς ανακριβή και πέραν πάσης νοσηρής φαντασίας αποτελούν ορισμένα δημοσιεύματα που με εμπλέκουν σε υπόθεση δωροδοκίας υπαλλήλου της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.
Δυστυχώς, δεν πλήττονται μόνον η Τιμή και η Υπόληψή μου, αλλά, πάνω από όλα, το Δικαίωμα των Πολιτών να ενημερώνονται υπεύθυνα και με βάση τους πλέον στοιχειώδεις Κανόνες Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας»!

Αυτά υπογραμμίζει σε Δημόσια Δήλωσή του ο κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης του Μιχαήλ, Διευθυντής Οργάνωσης, Εκπαίδευσης και Ασφάλειας Εργασίας της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, ο οποίος έχει προταθεί από την Πολιτεία να είναι υποψήφιος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ.
Επιπλέον, στη Δήλωσή του ο κ. Εμμ. Παναγιωτάκης διευκρινίζει τα ακόλουθα:

-           «Πρόκειται για μια υπόθεση καταγγελίας περί δωροδοκίας υπαλλήλου την οποία διαχειρίσθηκε η αρμόδια Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής, στην οποία υπηρετούσε τότε η καταγγελλόμενη υπάλληλος, που κοινοποιήθηκε (το 2013)  και σε διάφορες άλλες υπηρεσίες της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, μεταξύ των οποίων και στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, στην οποία ήμουν Διευθυντής.
Για τη σχετική υπόθεση – όπως προβλέπεται από τον Εσωτερικό Κανονισμό και κατά πάγια πρακτική της Εταιρείας – συγκροτήθηκε Επιτροπή Διοικητικής Εξέτασης, η οποία και συνέταξε Πόρισμα για ενδεχόμενη δωροδοκία, το οποίο στη συνέχεια απεστάλη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.


Επίσης, αμέσως μετά την καταγγελία και προκειμένου να προστατευθεί η Εταιρεία, η εν λόγω υπάλληλος μετατέθηκε σε άλλη θέση, ώστε να αποκλεισθεί οποιαδήποτε επικοινωνία της με Πελάτες της Εταιρείας και ήδη έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.Πέραν της υπηρεσιακής μου υποχρέωσης να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την Εταιρεία για ανάλογες υποθέσεις, ουδεμία άλλη απολύτως εμπλοκή είχα, ενώ, ως υπηρεσιακό στέλεχος, κλήθηκα από την κα Πταισματοδίκη του 5ου Προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Αθηνών, προκειμένου να παράσχω πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπως θα έκανε και οποιοσδήποτε άλλος Πολίτης ή Στέλεχος εταιρείας.

Πιστεύω ότι, για την αποκατάσταση της Αλήθειας που θίγει τον Επαγγελματισμό και την Ηθική Ακεραιότητά μου και, κυρίως, την υπεύθυνη ενημέρωση των Πολιτών, τα συγκεκριμένα ΜΜΕ θα επανορθώσουν το λάθος στο οποίο υπέπεσαν, προφανώς λόγω εσκεμμένης παραπλάνησής τους από τρίτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog