Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας: Δίνουμε ζωή στο Μαίναλο (συνέντευξη)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Ευάγγελος Γιαννακούρας, φιλοξενήθηκε σήμερα, τρίτη 21 Απριλίου 2015 στο Μεγαλόπολη FM 103.1, και μας μίλησε για την Δεντροφύτευση που θα γίνει την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 στο Ραπούνι.


Ξεκίνησε κρίνοντας τη περσινή διοργάνωση αναδάσωσης και υποστηρίζοντας ότι:
"δεν είχε επιτυχία, όσον αφορά σε αριθμό συμμετεχόντων και δέντρα που φυτεύτηκαν, αλλά παρ' όλα αυτά όμως έγινε ένα καλό ξεκίνημα" 
Μεταξύ άλλων ανέφερε: "Το σύνθημά μας είναι: Δίνουμε ζωή στο Μαίναλο", 
το οποίο (ας μου επιτραπεί η έκφραση) ληστρικά είχε καεί πριν αρκετά χρόνια....
Και λέω τη φράση "Ληστρικά", για δύο λόγους:
 Πρώτον, η ποικιλία ελάτης που φύεται στο Μαίναλο, υπάρχει σε δύο ακόμα σημεία της Ελλάδας και ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού στον κόσμο, και
Δεύτερον, γιατί ένα έλατο χρειάζεται περί τα τριάντα έτη για να ανθοφορήσει και να βγάλει καρπούς, και επομένως να μπορέσει να αναπαράγει το είδος του.

Πίσω στο σήμερα όμως, ο κ. Γιαννακούρας μας καλεί όλους ως εθελοντές να παρευρεθούμε και να συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση! Θα φυτευτούν λοιπόν, περίπου 5.000 δέντρα, από τα οποία τα περισσότερα είναι πεύκα και τα υπόλοιπα έλατα, διότι
"το έλατο, για να γίνει, πρέπει να το φυτέψεις στη σκιά του πεύκου" 



Την κίνηση αυτή, διοργανώνει η περιφέρεια Πελοποννήσου, με την υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δασαρχείου Βυτίνας και του Δήμου Τρίπολης.
Συμμετέχουν επίσης και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης και ο Σύλλογος "Γέρος του Μοριά.

Επιπλέον στο σημείο θα παραβρίσκεται μονάδα του ΕΚΑΒ, για παν ενδεχόμενο!

Το καλύτερο όμως θα το διαβάσετε τώρα αγαπητοί φίλοι, καθώς, υπάρχει πρόβλεψη ΔΩΡΕΑΝ μεταφοράς των εθελοντών στο Ραπούνι.
Συγκεκριμένα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από Μεγαλόπολη και Τρίπολη στις 8.30 ώρα προ μεσημβρίας! Ακόμη, πρόχειρα γεύματα (σάντουιτς) και ποτά θα δώσουν περισσότερη δύναμη στους εθελοντές ώστε να συνεχίσουν το έργο τους με νέες δυνάμεις!

Τι πρέπει να φέρετε μαζί σας?!
Έναν κασμά... μια αξίνα.... ένα κάτι βρε παιδιά!

Ευκαιρία λοιπόν για εξαιρετική εκδρομή στην Ανοιξιάτικη εξοχή του Μαινάλου!

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Διευθυντής Προστασίας κ. Γιώργος Στάθας, 6944 252.831 και 2713601.180

Ακολούθως, η συνέντευξη:






Όλγα Βασιλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog