Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Εργατικό ατύχημα σε εταιρία εργολάβου στο Λ.Κ.Μ.


Θέμα: Εργατικό ατύχημα σε εταιρεία εργολάβου στο Λ.Κ.Μ.

Εδώ και περίπου 15 μέρες συνέβη εργατικό ατύχημα από πτώση εργαζόμενου σε μηχάνημα έργου της εταιρείας «ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ» που εκτελούσε εργασίες εκφόρτωσης - μεταφοράς τέφρας στην Θωκνία ως εργολάβος της ΔΕΗ με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό (τριπλό κάταγμα στο χέρι) του εργαζόμενου.

Το ατύχημα αυτό το απέκρυψε η εν λόγω εταιρεία. Δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε στον επιβλέποντα μηχανικό, ούτε στον Τομέα Ασφάλειας του ΛΚΜ, ούτε και δήλωση στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

Καταγγέλλουμε την πλήρη ασυδοσία των εταιρειών εργολάβων (παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας, του Κ.Ο.Κ, κλπ) καθώς και την αδιαφορία από την Διεύθυνση του ΛΚΜ για την τήρηση και εφαρμογή των όρων των Συμβάσεων, έχουν δημιουργήσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Τα Δ.Σ. του Σ.Ο.Σ. και του Σωματείου Χειριστών ΔΕΗ Μεγ/λης ζητούν:

· Την τήρηση και εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, των όρων των Συμβάσεων, των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία από τη ΔΕΗ και τις εταιρείες εργολάβων για την αποφυγή ατυχημάτων.

· Την λήψη μέτρων για κάθε μη νόμιμη ενέργεια για το παραπάνω συμβάν.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (28/4) στο Ενεργειακό Κέντρο Μεγαλόπολης τα τελευταία συμβάντα ατυχημάτων αποδεικνύουν ότι δεν έχει επιτευχθεί από μέρους των εργοδοτών και της ΔΕΗ η τήρηση και η εφαρμογή αυτονόητων υποχρεώσεων τους.

Επιβάλλεται να εντείνουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα μας για την τήρηση των κανόνων της νομοθεσίας για την προαγωγή των ζητημάτων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.


Το Δ.Σ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγ/λης

Το Δ.Σ του Σωματείου Χειριστών Μεγ/λης



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Πρόεδρο & ΔΝΣ ΔΕΗ - Γ.Δ/ΟΡ - ΔΛΚΜ - Εισαγγελία Τρίπολης - ΕΜΝΕ - ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Ε.Κ.Αρκαδίας - ΜΜΕ

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΧΑΧΑ γιατι το ΣΟΣ εβγαλε την ανακοινωση 15 μερες μετα; Γιατι πηγαν να το καλυψουν και να εξυπηρετησουν τον φιλο τους τον εργολαβο. αλλα τους την χαλασε το ατυχημα του ματατανα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog