Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Δηλητηρίασαν σκυλιά μέσα στα παλιά σφαγεία στην Μεγαλόπολη


Άγνωστος είναι ο αριθμός των σκυλιών που δηλητηριάστηκαν την 1η Απριλίου μέσα στον χώρο των παλιών σφαγείων της περιοχής, ενώ από τα περίπου 45 ζώα που ζούσαν εκεί έγκλειστα τώρα πια είναι περίπου 20.

Αυτά είπαν στο www.zoosos.gr μέλη του Σωματείου Ζωόφιλων Μεγαλόπολης που βρήκαν επτά ζώα νεκρά και μάλιστα για το έγκλημα κατέθεσαν και στην Αστυνομία την Κυριακή 5 Απριλίου.

Το πτώμα του σκύλου κείτεται από την 1η Απριλίου εκεί μέσα στο ρέμα μολύνοντας και νερό.

Οι φωτογραφίες, που τράβηξε το μέλος του σωματείου Πάνος Τριαντάφυλλος το απόγευμα της 4ης Απριλίου, αποδεικνύουν το έγκλημα αλλά ότι τόσες μέρες μετά την δηλητηρίαση τους τα κουφάρια των σκυλιών δεν μετακινήθηκαν από παραμένουν εκτεθειμένα μολύνοντας το φυσικό περιβάλλον, το νερό και άλλα είδη ζώων.

Στον Δήμο Μεγαλόπολης η κατάσταση με τα αδέσποτα δεν είναι διαφορετική από άλλες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το Σωματείο Ζωοφίλων Μεγαλόπολης η δημοτική αρχή περισυνέλλεξε αδέσποτα σκυλιά πριν από μερικά χρόνια τα έκλεισε όλα μαζί στον χώρο των παλιών σφαγείων.

Επτά σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά αλλά πολλά αγνοούνται.

Έτσι ενώ τα σκυλιά ήταν αρχικά περίπου 25 ταχύτατα στην συνέχεια πολλαπλασιάστηκαν ενώ πέραν ελαχίστων στειρώσεων και επανεντάξεων στην συνέχεια ουσιαστικά αφέθηκαν στην μοίρα τους.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης σύμφωνα με το Σωματείο Ζωοφίλων Μεγαλόπολης δεν όρισε ποτέ αρμόδιο υπάλληλο για τη φροντίδα των ζώων – που είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του – και βασίστηκε στην εθελοντική προσφορά μερικών εθελοντών που δεν είχαν τα μέσα να πληρώνουν από την τσέπη τους την ιατρικοφαρμακευτική φροντίδα των σκυλιών.

Γι’ αυτή την κατάσταση όπως μας καταγγέλθηκε είναι ενήμερος και ο δήμαρχος Διονύσης Παπαδόπουλος – που εξελέγη τον περασμένο Μάϊο – και ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Μπάζιος από τον παραιτηθέντα πλέον πρόεδρο του Σωματείου Ζωοφίλων.

Μπορεί η νέα δημοτική αρχή να κληρονόμησε μια προβληματική κατάσταση αλλά δεν έκανε και κάτι για να αλλάξει η κατάσταση.

Σύμφωνα με το Σωματείο Ζωοφίλων Μεγαλόπολης η διαλυμένη περίφραξη του χώρου των παλιών σφαγείων – καθώς στις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις δεν έγινε καμιά συντήρηση – επιτρέπει στα σκυλιά να μπαινοβγαίνουν από εκεί γι’ αυτό και είναι άγνωστο αν τα ζώα – που αγνοούνται – βρίσκονται αλλού ή εξοντώθηκαν και πέθαναν μέσα στο δασύλλιο το οποίο υπάρχει εκεί κοντά.

Το www.zoosos.gr έχει απευθυνθεί στον Δήμο Μεγαλόπολης και περιμένει την απάντηση του επί του θέματος.



zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog