Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Γερμανική εφημερίδα: Εγινε «Varoufexit»


Στον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας αναφέρεται σχόλιο της Süddeutsche Zeitung, στο οποίο γίνεται λόγος για Varoufexit.

Σύμφωνα με την εφημερίδα,
«τρεις μήνες δεν είναι πολύς χρόνος για μια νέα κυβέρνηση ώστε να ξεπεράσει τα αρχικά εμπόδια. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά καγκελάριοι όπως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ ή η Άγκελα Μέρκελ. Για την Ελλάδα όμως η κάθε μέρα ήταν μια αιωνιότητα, η κάθε μέρα ήταν χαμένη».

«Ο Βαρουφάκης χρησιμοποιούσε τον χρόνο για να παρεμποδίσει λογικές διαπραγματεύσεις με προκλήσεις. Ήταν πια καιρός ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αναλάβει το πιο σπουδαίο ζήτημα της χώρας», τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Κατά τη SZ, o χειρισμός με τον Βαρουφάκη καταδεικνύει και ποιες δυνάμεις πρέπει να λάβει υπ' όψιν του.
«Ο Τσίπρας στην Αθήνα έχει περισσότερους εχθρούς από ό,τι στο Eurogroup [...] H διάσωση της Αθήνας είναι από εδώ και στο εξής, τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βερολίνο, υπόθεση των ηγετών. Ο χρόνος περνάει», συμπληρώνεται.

Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung γράφει για το ίδιο θέμα:
«Ο υπουργός Οικονομικών στο παρελθόν ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μέσω της τεράστιας προβολής του στα μίντια και λόγω της ρητορικής του δεινότητας, αλλά και του χαρίσματός του να γράφει καλά. Η έμμεση αποδυνάμωση του Βαρουφάκη είναι ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι ένα μικρό βήμα».


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog