Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Μαύρο στη Digea, παραιτήσεις στην ΕΕΤΤ!

Για δυο περίπου ώρες έμεινε η χώρα χωρίς τηλεοπτικά σήματα εξαιτίας τεχνικής βλάβης της Digea στα κεντρικά της εταιρείας. 

Η διακοπή εκπομπής διαπιστώθηκε νωρίς το πρωί και η Digea με ανακοίνωση της στο face book , δυο ώρες μετά ενημέρωσε τους τηλεθεατές ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα.
Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε τις επόμενες ώρες αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Από το γραφείο το αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σπίρτζη εστάλη επιστολή στην ηγεσία της ΕΕΤΤ με την οποία ζητούνται οι παραιτήσεις της διοίκησης της. Της καταλογίζονται ευθύνες για μη έλεγχο της σύμβασης με τη Digea.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από την κυβέρνηση εκφράστηκαν ανησυχίες ότι πρόκειται για προειδοποιητική βολή των ιδιοκτητών της Digea και ιδιοκτητών των πανελλαδικής εμβέλειας καναλιών παράλληλα, στη μεταξύ τους σκληρή μάχη για την τηλεοπτική αδειοδότηση και τις οικονομικές απαιτήσεις πληρωμής για την κατοχή συχνοτήτων.

Το σήμα της Digea έπεσε λόγω προβλήματος στην τροφοδοσία και την ψηφιοποίηση των σημάτων. Πληροφορίες ανέφεραν πως ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας απουσίαζε την ίδια ώρα.

Σήμα στην Αττική είχε μόνο η ΝΕΡΙΤ και το ΤV Μακεδονία. Η ΝΕΡΙΤ όπως είναι γνωστό διαθέτει δικό της ψηφιακό δίκτυο στα τρία σημεία εκπομπής της Αττικής, σε Πάρνηθα, Υμηττό και Αίγινα. Η Digea πάλι μέσω face book ανακοίνωσε πως μετά τις 10.00 το πρωί το σήμα επανέρχεται σταδιακά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σπίρτζης στην ανακοίνωση του αναφέρει πως δεν ελέγχθηκε από την ΕΕΤΤ αν η Digea διέθετε εφεδρικό σύστημα εκπομπής.



digitaltvinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog