Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα επιστροφής σχολικών βιβλίων

Κίνητρα δίνει το υπ. Παιδείας στα σχολεία ώστε να επιστρέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο βιβλία στο τέλος της σχολικής χρονιάς. «Η δράση αποτελεί πανελλήνια προσπάθεια με στόχο την ανάπτυξη στάσης σεβασμού για το δημόσιο αγαθό, αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηματική αξία του βιβλίου», αναφέρει η εγκύκλιος της υπουργού Αννας Διαμαντοπούλου. Βεβαίως, δεν πρέπει να παραβλέπεται και η εξοικονόμηση κονδυλίων για αγορά χαρτιού. Οπως είπε χθες στην «Κ» ο γ. γ. του υπ. Παιδείας κ. Β. Κουλαϊδής, μοιράζονται περίπου 45 εκατ. βιβλία, τα οποία κοστίζουν 70 με 80 εκατ. ευρώ. Από τα βιβλία που θα επιστραφούν, όσα είναι σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν σε νέους μαθητές και τα υπόλοιπα για ανακύκλωση. Τα σχολεία με τον μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών θα βραβευθούν με παροχή εκπαιδευτικού υλικού. Επίσης, θα βραβευθεί το σχολείο με την καλύτερη αφίσα προώθησης του προγράμματος.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, από το 2011 - 2012 στα 800 δημοτικά σχολεία που λειτουργούν με αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών θα προστεθούν 161 σχολεία. Περιλαμβάνονται και όσα 12θέσια δημοτικά προέκυψαν από τις συνενώσεις και πληρούσαν τις προϋποθέσεις, ενώ επικαιροποιήθηκε το ωρολόγιο πρόγραμμα των 961 δημοτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog