Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μια φορά και έναν καιρό ήταν το ποδόσφαιρο...

Παραλάβαμε το κάτωθι άρθρο και το αναδημοσιεύουμε
Αναρτήθηκε στο moriasnews.gr




---------------------------------------------------
Ηταν ψεύτικα όλα τελικά κ.Μποροβήλε;
Τελικά δικαιώνεται ο Κούγιας που φώναζε απο καιρό;
Δημιουργήθηκε: 26/06/2011 13:10

O Aστέρας Τρίπολης εδώ και 5 χρόνια αποτελεί το καύχημα της Πελοποννήσου.
Η θεαματική εκτοξευσή του από το πουθενά στα σαλόνια της Superleague, ήταν μοναδική. Η Τρίπολη και μαζί της ο Μοριάς είχε πλέον μία ομάδα που μπορούσε να παίζει στα ίσια τους μεγάλους του ποδοσφαίρου..
Ο Αστέρας Τρίπολης, όπως μπορεί να γνωρίζετε, πραγματοποίησε μια ξέφρενη πορεία από την τοπική διοργάνωση της Αρκαδίας μέχρι την Superleague.
Για την ακρίβεια κάθε χρόνο ανέβαινε από ενα σκαλοπάτι τερματίζοντας πρώτος σε Δ΄, Γ΄και Β΄Εθνική ! Μάλιστα για 4 συνεχόμενες αγωνιστικές χρονιές τα στατιστικά αναφέρουν ότι ο Αστέρας Τρίπολης παρέμεινε αήττητος. Αξιομνημόνευτες αποδόσεις, ενώ παράλληλα πολλές ομάδες και εμπλεκόμενοι στις εκάστοτε κατηγορίες δήλωναν αδικημένοι από την αντιμετώπιση της διαιτησίας στην περίπτωση του Αστέρα!
Η κακή της πορεία στο φετινό πρωτάθλημα και ο υποβιβασμός πίκρανε όλους τους Πελοποννήσιους όπως τους χαροποίησε αφάνταστα η διαφαινόμενη σωτηρία λόγω του υποβιβασμού του Ηρακλή.
Και ενώ όλα πήγαιναν καλά ήρθε το μεγάλο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια για να απομυθοποιήσει πλήρως την Αρκαδική ομάδα..
Ο Αστέρας είναι εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο και οι κκ. Μπάκος και Μποροβήλος είναι ήδη κατηγορούμενοι....!!!


Κούγιας: Η πιο βρώμικη ομάδα
Τα όργανα είχαν αρχίσει καιρό πριν με μία δήλωση του Αλέξη Κούγια εναντίον του Αστέρα. Τότε στις 14 Απριλίου του 2011 είχε πεί:
Ο Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε τον Αστέρα ότι είναι από τις πλέον βρόμικες ομάδες της κατηγορίας. Αναλυτικά τα όσα είχε δηλώσει:
«Ο Αστέρας είναι από τις πιο βρόμικες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου, να ξέρετε ότι σε λίγο θα βρεθεί εκεί που πρέπει. Του χρόνου θα παίζουμε μαζί και μετά εκεί που ανήκει. Απ' ότι πληροφορήθηκα, ο αδερφός του Μποροβήλου, που δεν ξέρω τί μηχανή ανακάλυψε και με ποιό τρόπο. Πληροφορήθηκα, όμως, ότι έχει 13 εκατομμύρια. Και εμείς που είμαστε 35 χρόνια στο τοπ της δικηγορίας δεν είχαμε ποτέ 13 εκατομμύρια. Το μόνο που έχουμε είναι η Παναχαΐκή μας».

Μποροβήλος: «Τα δίνω στο... Δημόσιο»
Την επόμενη μέρα του απάντησε ο αδελφός του κ. Μποροβήλου.
Ανακοίνωση εξέδωσε ο αδερφός του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης και γραμματέας της ΕΠΣ Αρκαδίας, Δημήτρης Μποροβήλος, απαντώντας στις κατηγορίες του Αλέξη Κούγια περί 13 εκατομμυρίων που υπάρχουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά από τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Κούγιας για το άτομό μου, τον εξουσιοδοτώ δημόσια και είμαι διατεθειμένος να του υπογράψω οποιοδήποτε χαρτί μου ζητηθεί προς τούτο, προκειμένου να μεταφερθούν τα 13 εκατομμύρια ευρώ που ισχυρίζεται ότι έχω στους λογαριασμούς μου στο ελληνικό δημόσιο, ώστε να βοηθήσω έτσι στην επίλυση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας».
Όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν τραγικά για την Πελοποννησιακή ομάδα.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που κατηγορούνται για τα "στημένα" παιχνίδια σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα είναι οι Δημήτρης Μπάκος και Γιώργος Μποροβήλος στους οποίους και έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα.

Την Παρασκεύη ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα κ.Γιάννης Καυμενάκης έκανε δηλώσεις:
Καϋμενάκης: «Μόνο τ' όνομά μου λείπει»
Ο Γιάννης Καϋμενάκης σε δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Τρίπολης διαμαρτυρήθηκε γιατί τ' όνομά του λείπε από τη λίστα με τα ονόματα που εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια.
Για τα στημένα παιχνίδια και τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε στην ιστοσελίδα arcadiasports.gr ο Γιάννης Καϋμενάκης. Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα απόρησε που λείπε και το δικό του όνομα από τη λίστα με τους κατηγορούμενους.
«Ακούω τα ονόματα που είναι σε αυτή τη λίστα και ... διαμαρτύρομαι έντονα γιατί λείπει το δικό μου! Συμπεριλαμβάνονται και ονόματα τα οποία έκαναν καφενειακές συζητήσεις. Ο Αστέρας είναι καθαρός και δε φοβάται τίποτα. Ούτε παίζαμε, ούτε παίζουμε, ούτε έχουμε σκοπό να παίξουμε τυχερά παιχνίδια. Μακριά από εμάς κάθε μορφή στοιχηματισμού», είπε ο κ. Καϋμενάκης.
Τώρα μετά από όλα αυτά πόσο μπορεί κανείς να πιστέψει ότι η ομάδα δεν είχε καμία σχέση με το κύκλωμα είναι άλλο πράγμα γιατί υπάρχει και αυτός ο εξωφρενικός διάλογος ανάμεσα στον Μάκη Ψωμιάδη και τον Νίκο Πατέρα..!

«Πήρε 500.000 από τον Αστέρα»
Σε συνομιλία του Μάκη Ψωμιάδη με τον Νικόλα Πατέρα, οι δύο άνδρες αναφέρονται στον Αχιλλέα Μπέο, για τον οποίο αναφέρουν ότι πήρε 500.000 ευρώ από τον Αστέρα Τρίπολης.
«Την 27-8-2011, ο Μάκης ΨΩΜΙΑΔΗΣ(Μ) επικοινωνεί με το Νίκο ΠΑΤΕΡΑ (Ν), Πρόεδρο του Παναθηναϊκού, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις, και αναφέρουν τα εξής:
«Ν: Απ' τον χοντρό τι νέα έχεις; [ενν. τον Αχιλλέα ΜΠΕΟ].
Μ: Ούτε μιλάω, ούτε καλημέρα δεν έχω, τι νέα να πω;
Ν: Τι λένε οι δικοί σου;
Μ: Τι να πούνε...
Ν: Ήταν, λέει, και έπαιζε Σαββατοκύριακο στο καζίνο στο Λουτράκι.
Μ: Πήρε 500.000 από τον Αστέρα Τρίπολης.
Ν: Πήρε, ε;
Μ: Ναι, για το ματς που τους έδωσε.
Ν: Αες;
Μ: Ε, τι να πω τώρα, εντάξει...
Ν: Πολλά μου ακούγονται.
Μ: Αν όχι 500,300 εύκολα. 3 ως 5, γ'αυτό σου λέω 5,3 ήταν πιο μπροστά, μετά αυτοί θα ανέβηκαν, θα τους τρώνε τώρα τα φίδια αντωνών.
Ν: Τέλος πάντων, πάρε με, όταν ξανακατέβεις...»

Ο Μποροβήλος ζήτησε την βοήθεια του Μαρινάκη..!
Ο Γιώργος Μποροβήλος φέρεται να έχει ζητήσει τη βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να σωθεί ο Αστέρας, και όπως αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του απάντησε πως «έχει τη λύση».
Στο δικαστικό έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Την 16.2.2011, ο Αχιλλέας Μπέος καλεί τον Γιώργο Μποροβήλο πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης και πρώην διαιτητή, στο υπ' αριθμ. 6946953665 κινητό τηλέφωνο που ανήκει στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας.
Ο Γιώργος θέλει να σωθεί η ομάδα του στις αγωνιστικές που ακολουθούν (με Κέρκυρα, Σέρρες, Πανιώνιο) και φαίνεται να έχει ζητήσει την βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος - όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του Γιώργου - θέλει να σώσει πρώτα τον Πανιώνιο και να πέσει ο Ηρακλής, πράγμα που μπορεί, όπως φαίνεται, να το διευθετήσει.
Ο Αχιλλέας συμφωνεί ότι ο Ηρακλής είναι καλή λύση να πέσει.
Ο Γιώργος λέει στον Αχιλλέα ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης (όπως του είπε ο ίδιος σε συνομιλία τους), έχει την λύση να κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης την Κέρκυρα, με το «να μιληθεί κάποιος παίκτης», ενώ αναμένουν και τον διαιτητή που θα σφυρίξει τον αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog