Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Τα είπε με τον Γερμανό ο Πέτρος

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και του Υφυπουργού Οικονομικών & Τουρισμού της Γερμανίας Er. Burgbacher

Θέματα επενδύσεων και τουριστικής ανάπτυξης στην περιφέρεια Πελοποννήσου, συζήτησαν στο Ναύπλιο το Σάββατο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Υφυπουργός Οικονομικών και Τουρισμού της Γερμανίας Ernst Burgbacher. Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο Amphitryon και είχε προγραμματιστεί, με αφορμή την επίσκεψη στο Ναύπλιο του Γερμανού υφυπουργού.
Το ίδιο θέμα συζήτησης είχε νωρίτερα ο κος Ernst Burgbacher, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κος Τατούλης ενημέρωσε τον συνομιλητή του για τις δράσεις της Περιφέρειας στον τουριστικό τομέα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τουριστική κατοικία στην Πελοπόννησο, η οποία φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ξένους επενδυτές.
Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η προσέλκυση τουριστών από τη Γερμανία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην συζήτηση μπήκε και το θέμα του αεροδρομίου στην Τρίπολη που στοχεύει να λειτουργήσει ως πολιτικό αεροδρόμιο η Περιφέρεια, το οποίο σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες του αρμόδιου υπουργείου για κατάργηση των τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια, θα πετύχει την προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.


Το φυσικό αέριο στα χωράφια τους καταστρέφει τις καλλιέργειες
Καλλιεργητές από την Αργολίδα ζητούν να αλλάξει κατεύθυνση ο αγωγός

Ανάστατοι είναι οι καλλιεργητές με το πέρασμα του αγωγού φυσικού αερίου από τα χωράφια τους, μιας και τώρα συνειδητοποιούν την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει το έργο.
Παρότι θέλουν το φυσικό αέριο στην περιοχή τους, ωστόσω θέουν και τις καλλιέργειές τους να μην καταστραφούν.
Στο Σκαφιδάκι της Αργολίδας, οι καλλιεργητές μέσω του Συνεταιρισμού τους συνέταξαν υπόμνημα και ζητούν και μέσω βουλευτών παρέμβαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργου Παπακωνσταντίνου για να αλλάξει κατεύθυνση ο αγωγός.
Οι καλλιεργητές ζητούν την εξέταση εναλλακτικών προτάσεων για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου έξω από καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Να σημειωθεί ότι ο υπάρχων σχεδιασμός προβλέπει ο αγωγός φυσικού αερίου να διέλθει μέσα από δενδρώδεις καλλιέργειες.


Ζητούν αποζημιώσεις για τα μήλα και τα αχλάδια
Έπαθαν ζημιές οι παραγωγοί το πρώτο 10ήμερο του Ιούνη οι παραγωγοί της Αρκαδίας

Αίτημα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έστειλε ο δήμος Τρίπολης με αίτημα την αποζημίωση των παραγωγών αχλαδιών και μήλων που επλήγησαν από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στις αρχές Ιούνη (και μέχρι το πρώτο 10ήμερο).
Ο δήμος ζητά από το υπουργείο να γίνει άμεση εκτίμηση των ζημιών ώστε να ακολουθήσουν οι αποζημιώσεις.


Δραματικές ώρες έζησε ένας κοσμηματοπώλης
Γαργαλιάνοι …κλείδωσαν στην τουαλέτα κοσμηματοπώλη και του πήραν τα χρυσαφικά

Δραματικές ώρες έζησε χθες το απόγευμα ηλικιωμένος κοσμηματοπώλης στους Γαργαλιάνους μέσα στην τουαλέτα του κοσμηματοπωλείου του ,όπου τον κλείδωσαν οι δύο άγνωστοι δράστες που μπήκαν στο κατάστημα του νωρίς το απόγευμα με σκοπό την ληστεία .Οι ληστές εισήλθαν στον χώρο και ο ένας από αυτούς οδήγησε με την βία τον κοσμηματοπώλη στην τουαλέτα όπου και τον κλείδωσε ενώ ο δεύτερος ληστής ταυτόχρονα άρχισε να αδειάζει το κατάστημα από χρυσαφικά . Η αξία των κλαπέντων ξεπερνά τα 100.000 ευρώ . Ο άτυχος κοσμηματοπώλης κατόρθωσε να βγεί από την τουαλέτα τις νυχτερινές ώρες όταν γειτόνισσα του άκουσε τις φωνές του που καλούσε σε βοήθεια και έτρεξε προς βοήθεια του .


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Τρίπολης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Τρίπολης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, για την ευγενική διάθεση όλων των εσόδων που συγκεντρώθηκαν από την εκδήλωση ALL STAR GAME Πελοποννήσου με σύνθημα «Παίζουμε μπάσκετ για τα παιδιά του Χαμόγελου», την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 στο κλειστό Γυμναστήριο Τρίπολης, αξίας τριών χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα (3.550)ευρώ, για την ενίσχυση των σκοπών και του έργου μας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς που ανταποκριθήκατε για άλλη μια φορά σε αυτή την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού μας.

Δίπλα μας χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν εσάς, ευαίσθητους που να καταλαβαίνουν και να συμπαραστέκονται στα παιδιά που πιστέψτε μας το έχουν μεγάλη ανάγκη.


Το Προεδρείο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων έγινε δεκτό από τον Δήμαρχο Γορτυνίας

Το Προεδρείο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων έγινε δεκτό από τον Δήμαρχο Γορτυνίας στο Δημοτικό Μέγαρο του Δήμου στην Δημητσάνα, όπου συζήτησαν δια την οργάνωση της Ημερίδας που θα γίνει στην Βαχλία Γορτυνίας για την ανάδειξη της Ιεράς Μονής Αγ.Παρασκευής στις 27 Ιουλίου 2011.
Ο Πρόεδρος κ.Γ. Ζαραφέτας τόνισε στον Δήμαρχο ότι σκοπός της ένωσης είναι να αξιοποιήσουμε το φαράγγι του Λάδωνα όπου θα βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη της περιοχής.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Ένωση για τις ενέργειές της για την ανάδειξη της Γορτυνίας και των Ιερών Μονών και δήλωσε ότι θα στηρίξει την ημερίδα με όλες του τις δυνάμεις.


Υ.Γ.: Σας γνωρίζουμε ότι η Ένωση θα δρομολογεί λεωφορεία από Αθήνα και Τρίπολη. Δηλώσετε παρακαλώ συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210.6756916 και 6944.516113.

1 σχόλιο:

  1. O Δήμαρχος Γορτυνίας κινείται, ο Δήμαρχος της Μεγαλόπολης που είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog