Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Στη Βουλή το θέμα της ΧΔΒΑ Μεγαλόπολης από τον Ανδρέα Λυκουρέντζο

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, κατέθεσε, σήμερα, ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ορίζεται η κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων στο (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας της ΔΕΗ Α.Ε. και ζητεί την ανάκληση της.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον αξιότιμο Υπουργό Περιβάλλοντος,
Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής,
κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Θέμα: «Κατασκευή ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη»
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεπής στην τακτική των δυσάρεστων αιφνιδιασμών του λαού της Αρκαδίας με πρόσφατη (5 Ιουλίου 2011) κοινή υπουργική απόφαση τεσσάρων υπουργών της: «Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για το έργο: «Κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας της ΔΕΗ Α.Ε.», προσδιορίζει την κατασκευή ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη. Η απόφαση αυτή προκαλεί αναστάτωση και απελπισία στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Μεγαλοπόλεως, οι οποίοι για μια ακόμη φορά παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνουν ότι νέες απειλές επικίνδυνες για τη ζωή τους και το φυσικό περιβάλλον διαφαίνονται.

Η κυβέρνηση προκαλεί δυσβάσταχτες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνέπειες με την απόφασή της.

Η απουσία διαλόγου, η αδιαφορία για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το μέλλον του τόπου αποκαλύπτουν την απαξιωτική μεταχείριση της Αρκαδίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όπως, επίσης, είναι γνωστό ότι το βεβαρυμμένο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής δεν επιδέχεται νέες επιβαρύνσεις.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι συλλογικές οντότητες έκφρασης των πολιτών του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης διαμαρτύρονται για την απουσία ενημέρωσης και διαλόγου και αναμένονται αντιδράσεις τους όπως και η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ανάκληση της ΚΥΑ.

Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται
Ο αξιότιμος κ. Υπουργός:
1. Είναι στις προθέσεις σας η ανάκληση της ΚΥΑ με την οποία ορίζεται ο ΧΔΒΑ σε συγκεκριμένη περιοχή του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης;


Ο ερωτών Βουλευτής

Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος

1 σχόλιο:

  1. Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου Ανδρέα...
    Α! Με την ευκαιρία δε μας λέει ο κύριος Νο 2 της ΝΔ αν πάμε για εκλογές περα το χειμώνα ή την άνοιξη και βγεί η ΝΔ, τι θα κάνει ο Σαμαράς; Θα καταργήσει το μεσοπρόθεσμο; Θα πάρει πίσω τη δημόσια περιουσία που θα έχει ξεπουληθεί μπιρπαρά; Θα φέρει τα μνημόνια στη Βουλή για να εγκριθούν εκεί με ενισχυενη πλειοψηφία 180 ψήφων; Θα καταργησει το νομο ποπυ μας πήρε τα δώρα; Θα καταργήσει τις περικοπές; Θα στειλει φυλακή εκείνους που κλέψανε; Θα φορολογήσει τις τράπεζες και το μεγάλο κεφαλαιο που έχει 700 δις στην Ελβετία; Τι θα κάνει από όλα αυτά;
    ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog