Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Τάσος Κάβουρας: απάντηση στην καταγγελία Σπύρου Τσιριγώτη για παραποίηση απόφασης του ΔΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΒΟΥΡΑ

Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης

Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Σπύρου Τσιριγώτη, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την Τρίτη 19-7-2011, καταγγέλλεται ο Πρόεδρος του Δ. Σ. για παραποίηση της απόφασης για το ΧΔΒΑ (της συνεδρίασης της 15ης Ιουλίου 2011) και ζητά την απόσυρση και την έκδοση νέας απόφασης.
Η παραπάνω καταγγελία δεν υποβλήθηκε στο Προεδρείο του Δ.Σ. όπως θεσμικά προβλέπεται, όμως αφήνει εντυπώσεις, δημιουργεί σύγχυση και παρερμηνείες στη κοινή γνώμη, μέσω των ΜΜΕ, που θίγουν το πρόσωπο του Προέδρου, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και την εν γένει λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για το λόγο αυτό θεωρώ υποχρέωσή μου να γνωστοποιήσω τα εξής:

1. Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α. τεσσάρων Υπουργών)΄Εγκρισης των Περιβαλλοντικών ΄Ορων για την κατασκευή και λειτουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (Χ.Δ.Β.Α.) στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης, ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ.
2. Η λήψη της Ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν θέση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενόψει μάλιστα της συζήτησης ενός σοβαρότατου θέματος για την περιοχή μας.
3. Στο εισηγητικό μέρος της απόφασης έχουν καταγραφεί οι θέσεις των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και όλες οι κατατεθείσες προτάσεις.
4. Στις παραγρ. 3, 5, 7 και 11 της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει αναρτηθεί στο Πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» έχει διατυπωθεί σαφέστατα η σύνθεση όλων των απόψεων και των προτάσεων των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, που εκφράζουν τη βούληση για συνεχή και κλιμακούμενο αγώνα για την απόσυρση της Κ.Υ.Α.
5. Στην παρ. 11 ορίζεται η συγκρότηση Επιτροπής Συντονισμού και Αγώνα (πρόταση κοινής αποδοχής) αποτελούμενη από το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γ. Μπούρα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Κάβουρα και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ.κ. Σπύρο Τσιριγώτη, Ιωάννη Φουσέκη και Κων/νο Παγανό, για το συντονισμό των ενεργειών και την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος των κινητοποιήσεων.
6. Η συγκροτηθείσα διαπαραταξιακή Επιτροπή καλείται να αναλάβει με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθοριστικό ρόλο, προκειμένου να συντονίσει τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που θα απαιτηθούν χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό και χωρίς την αποκλειστική δέσμευση του 10ημέρου απαραίτητα.

Όμως, λόγω της Δημοκρατικής μου ευαισθησίας, θα φέρω στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (Τετάρτη 27-7-2011) το θέμα προς συζήτηση, για να μην αφήνονται εντυπώσεις, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, και αν χρειαστεί να ληφθούν νέες αποφάσεις για το συμφέρον του Τόπου μας.

Τάσος Κάβουρας
Πρόεδρος του Δ. Σ. Μεγαλόπολης

5 σχόλια:

  1. δυστιχως προεδρε ολα αυτα που αναφερης δεν ειναι αληθεια και μονο που ακουσατε για αγωνες σας σηκωθηκε η τριχα καγκελο και προσπαθητε με καθε τροπο να και ψεματα να δικεολογηστε τα αδικαιολογητα τωρα σας επιασε ο πονος για την κομπονα τις φυλακες και την συνεργασια με τον Αποστολοπουλο για να αποπροσανατολιστε τον κοσμο λειτουργειτε σαν πεμπτη φαλαγγα και ας μην σας αρεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα ολα τα παραξενα θα τα συναντησει καποιος στην μεγαλοπολη. Γιατί να υπάρχει αυτή η διαφωνία? ας απομαγνητοφωνήσουν η ας διαβασουν τα προχειρα πρακτικά του συμβουλιου να μαθουμε ολοι τι επιτελους ειπωθηκε!
    Ελπιζω να μην υπαρχει τροπος να πειραχθουν τα αρχεια αυτα και να μην λενε αλλα οι δημοτικοι συμβουλοι και αλλα να γραφει η γραμματεας στα πρακτικα!
    Εχουμε γινει ρομπες σε ολη την πελοποννησο με τα καμωματα των αρχοντων μας και κινδυνευουμε οχι απο την πολιτεια και απο την ΔΕΗ αλλα απο τις συμπεριφορες τους!
    Αναρωτιεμαι τελικα μηπως ειχε δικιο ο πετραν???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια επιτροπη και πρασινα αλογα, εδω εχουν να μιληθουν μεταξυ τους πεντε χρονια?
    Τους τρελαινει η σκεψη και μονο να βρεθουν διπλα-διπλα οχι να κουβεντιασουν κιολας!
    Μονο μια επιτροπη πολιτων θα μπορουσε να διαχειριστει αυτο το τοσο σοβαρο προβλημα για τη πολη μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει κάποτε να καταλάβουμε, ότι ο Πρόεδρος απο την αρχή της θητείας του προσπάθησε να περάσει ένα άλλο πνεύμα στην λειτουργία του ΔΣ ,με στόχους την ευγένεια ,την συνεργασία ,τον ειλικρινή διάλογο, το ήθος και την Δημοκρατία. Δυστυχώς μερικοί αρχηγοί και σύμβουλοι , δεν το έχουν αντιληφθεί, παρεξηγούν την προσπάθειά του ,και συνεχίζουν την αντιπαράθεση, τα κονταροχτυπήματα και τις καταγγελίες για προσωπική τους προβολή. Η απάντησή του αυτή δείχνει σαφώς οτι τα πρακτικά είναι σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ και αφήνει την δυνατότητα στην επιτροπή να ενεργήσει ελεύθερα, να προετοιμάσει δράσεις, χωρίς τους χρονικούς περιορισμούς του 10ήμερου, το οποίο πρακτικά δεν θα τηρείτο. Τώρα, γιατί πέρασαν τόσες ημέρες που δεν συνεδρίασε και δεν δραστηριοποιήθηκε, είναι ευθύνη όλων και πρωτίστως του Δημάρχου. Ας ελπίσουμε οτι μεθαύριο στο ΔΣ, θα ξεκαθαριστούν τα θέματα με σοβαρότητα , ηρεμία , ομοψυχία και υπευθυνότητα , χωρίς εμπάθειες ,διότι οί πολίτες βαρέθηκαν τις κοκκορομαχίες , και τα προβλήματα της περιοχής είναι πολλά και επείγοντα . Ας προβληματισθούμε λίγο και να κοιτάξουμε πιό μακριά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρευρισκόμουν σε όλη τη διαρκεια της συνεδριασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο πρόεδρος δεν έχει δίκιο. Η απόφαση ήταν "εντός 10ημερου" να γίνουν κάποιες ενέργειες και το δεκαήμερο μπηκε ακριβώς λόγω του επείγοντος και της σοβαρότητας του προβλήματος. Άλλωστε και ο πρόεδρος στη συνέντευξη που εδωσε στην κυρια Δημητρακοπούλου στο τοπικο ραδιόφωνο παραδέχτηκε ότι έβαλε το χεράκι του γιατί εκτίμησε ότι η επιτοπή δεν πρόφταινε εντός 10ημερου να προβει στοις ενέργειες που αποφάσισαν.
    Οσα λέει λοιπόν ο πρόεδρος είναι ανακριβή και δεν ξέρω γιατί τα λέει. Ο πρόεδρος δεν επεξεργάζεται τις αποφάσεις του ΔΣ ούτε βάζει χέρι στα πρακτικά, αλλά διευθύνει τις συνεδριάσεις και καταγράφει ΑΥΤΟΛΕΞΙ στα πρακτικά τα όσα λέγονται. Μόνο το ίδιο το σώμα του ΔΣ έχει δικαιωμα σε επόμενη συνεδρίαση να αλλάξει με άλλη, προηγούμενη απόφασή του ή να καταργήσει πρακτικά. Θα πρέτεινα στον κ. Πρόεδρο να σοβαρευτεί και να κάνει καλά τη δουλειά του. Το ότι οι περισσότερες αποφάσεις του ΔΣ είναι ομόφωνες δε λέει τίποτε. Ολο ανώδυνες αποφάσεις παίρνουν.
    Τα σοβαρά ο Δήμαρχος τα αποφασίζει ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα μιλάω για τα Μνημόνια μεταξύ δημάρχου και ΔΕΗ που δεν ξέρουμε τι δέχεται και με τι αντάλλαγμα. Για τις Φυλακές που ο Δήμαρχος κάνει αγώνα δρόμου να τις φέρει στην περιοχή (αλήθεια τι λένεοι φίλοι του που καποτε ουρλιάζανε σαν κουρούνες ναμην έρθουν οι φυλακές;). Μιλάω για το ΧΔΒΑ που προκύπτει ντάλα καλοκαίρι και ενώ ομόφωνα το ΔΣ είναι αντίθετο ο δήμαρχος διαπραγματεύεται συνδιαχείριση με τη ΔΕΗ (Ζερβός). Μιλάω για τα σκουπίδια που κάνει τουμπέκα. Για τα παιδιά μας που τα μαστίζει η ανεργεία και στη ΔΕΗ μπαίνουν απο το παράθυρο οι Μεσσήνιοι και οι Τριπολιτσιώτες (αλήθεια έχουν όλοι εντοπιότητά κ Πρόεδρε;). Μιλάω για το περιβάλλον που πάει στο χειρότερο, για τις μονάδες που μπήκανε ξανά μπροστά και ο κοσμάκης κοντεύει να πάθει ασφυξία, για το ΒΙΟΠΑ που δεν ξερουμε τοι διάβολο μαντζούνια θα περιέχει με τά πράσινα επιχειρισιακά του Οδυσσέα. Τέλος κύριε Πρόεδρε μιλάω για τα δημοτικά τέλη στα λατομεία της περιοχής που λένε πως έχουν να εισπραχθούν εδώ και πέντε χρόνια. Θα τα πάρετε με τόκο; Θα επιβάλετε και πρόστημο στους κακοπληρωτές όπως στον παπού που του κόβετε το νερό αν δεν το πληρώσει μια χρονιά; Γιατί όλοι τα κάνατε γαργάρα και δε μιλάει κανείς ότι ο δήμος χάνει κάτι εκτομμύρια; Γιατί δεν ενημερώνετε τον κοσμάκη πόσα εισπράτει ο δήμος απο τα λατομεία το χρόνο; Πάνω σε ποιές ποσότητες; Από ποιές ετερείες;
    Γιατί δεν μιλάτε για κάποιες φήμες για κάποια παρατράγουδα στον τέως δήμο Φαλαισίας με τα λεφτά των πυροπλήκτων και στο δήμο Γόρτυνος με κάτι άλλα; Γιατί δεν μιλάτε ξεκάθαρα για χίλια δυο ακόμα που εκπορεύονται από τους κόλπους της τοπικής εξουσίας ως απειλές ή υπονοούμενα και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της περιοχής;
    Οι ομόφωνες αποφάσεις που αποσπάτε στις συνεδριάσεις του ΔΣ κ Προέδρε αφορούν αιτήσεις για ηλεκτροφωτισμό, μουσικές καταστημάτων και άλλα τέτοια επουσιώδη που κρατάνε το Συμβούλιο να συνεδριάζει μέχρι τα μεσάνυχτα.
    Όσο για τη δημοκρατική ευαισθησία σας, δεν θα πρέπει να φουντώνει και να εξαντλείται μόνο όταν κάποιος σας προσάπτει κατι προσωπικά, αλλά θα πρέπει να δείξετε την ευαισθησία σας σε όλα τα στραβά και τα ανάποδα που κάνει ο δήμαρχος και κάνετε τα στραβά ματια. Διαφορετικά θα είναι καλύτερα να μη μιλάετε καθόλου γιατί εκτίθεστε.
    Ας υπάρξει επι τέλους σοβαρότητα και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και σε ολους τους τομείς, διαφορετικά ας πάτε στον αγύριστο κι ακόμα πάρα πέρα αν ο τόπος δεν έχει να οφεληθεί σε τίποτα από σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog