Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Π. Τατούλης: στην συνάντηση με τους αρκάδες δημάρχους συζητήθηκε το θέμα των σκουπιδιών.

Ουσιαστική κινητικότητα για το ΕΣΠΑ ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από τους Δημάρχους όλως των Περιφερειακών Ενοτήτων κατά τις διαδοχικές συναντήσεις εργασίας που είχε μαζί τους την Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Ιουλίου.

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κάλεσε όλους τους Δημάρχους, να ορίσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εκπροσώπους με σκοπό τη στενή συνεργασία για τη μελέτη και κατάρτιση του νέου στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θα συγκροτηθεί έτσι, σημείωσε ο κος Τατούλης, μια ομάδα εργασίας η οποία θα διαβιβάσει τις πρώτες σκέψεις της στους Δημάρχους, οι οποίοι έπειτα από διαβούλευση στα Δημοτικά Συμβούλια θα διαμορφώσει τις παρατηρήσεις τους. Αυτές θα ενταχθούν στο τελικό κείμενο το οποίο θα προκύψει από Περιφερειακό Συμβούλιο και το οποίο θα ξαναδοθεί στους Δημάρχους για τις τελικές τους παρατηρήσεις. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, μέσα από τη διαδικασία αυτή εξασφαλίζεται η συνέργεια και συμμετοχή όλων, αλλά και η ανάληψη της ευθύνης επίσης.



Τα τεύχη δημοπράτησης του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για τα σκουπίδια είναι έτοιμα και θα προκηρυχτούν στο τέλος Αυγούστου

Κατά τη συνάντηση εργασίας με τους Δημάρχους της Αρκαδίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθιξε και το εξαιρετικά ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Όπως τονισε ο κ. Τατούλης, αν δεν βρεθούν άμεσα λύσεις για το θέμα αυτό θα υπάρξουν πολλά προβλήματα με πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επανέλαβε ο κ. Τατούλης ότι η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ξεκάθαρη εξαρχής και εγκρίθηκε από τη διυπουργική επιτροπή. Σύμφωνα με αυτή «ευθύνη μας είναι η ολική διαχείριση των σκουπιδιών. Υπήρξε καθυστέρηση λόγω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά με τη μεταφορά των υπηρεσιών σε εμάς τέτοιο πρόβλημα δεν υφίσταται πλέον. Τα τεύχη δημοπράτησης μάλιστα του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού είναι έτοιμα και θα προκηρυχτούν στο τέλος Αυγούστου». Η τεχνολογία επεσήμανε ο κ. Τατούλης, που θα υιοθετηθεί θα είναι προϊόν του διαγωνισμού, θα έχει ως σκοπό την ολική διαχείριση των σκουπιδιών και δεν θα υπακούει σε φωτογραφικές λογικές.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, «το μεγάλο μου στοίχημα είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να καταστεί πρωτότυπη περιφέρεια αειφορίας, ανεξάρτητα από το επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς καμία ανεξέλεγκτη χωματερή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog