Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σπύρος Τσιριγώτης:ΠΑΡΕΛΚΥΣΤΙΚΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Υ.Π.Ε.Κ.Α. ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΔΒΑ



Για το θέμα της ίδρυσης και κατασκευής Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων στα ορυχεία της Μεγαλόπολης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29/8/2011 συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, παρουσία του κ. Υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Ο. Κωνσταντινόπουλου, αντιπροσωπείας του Δήμου, υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΗ Α.Ε. και του Υπουργείου.
Μετά την συνάντηση έντονος είναι ο προβληματισμός και η ανησυχία των κατοίκων του Λεκανοπεδίου για πολλούς λόγους.
Η δέσμευση του κ. Υπουργού ότι δεν θα προχωρήσει καμία διαδικασία υλοποίησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης μέχρι να ολοκληρωθεί ο Εθνικός Σχεδιασμός για την Διαχείριση των Βιομηχανικών Απόβλητων, δεν έχει καμία αξία. Όπως μας ανακοινώθηκε ο Εθνικός Σχεδιασμός θα έχει ολοκληρωθεί σε δυο μήνες και είναι αδύνατον η ΔΕΗ σ’ αυτό το χρονικό διάστημα να έχει προχωρήσει τις διαδικασίες κατασκευής ΧΔΒΑ.
Αν ο ΧΔΒΑ της ΔΕΗ ενταχτεί στον Εθνικό Σχεδιασμό, που θα γίνει νόμος του κράτους, είναι βέβαιο ότι στη Μεγαλόπολη θα αποθηκεύονται τα Βιομηχανικά Απόβλητα της Νοτίου Ελλάδος και όχι μόνο.
Ενώ η ΔΕΗ Α.Ε. στη συνάντηση επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι για τα επόμενα 15 με 20 χρόνια δεν έχει να διαχειριστεί αμιαντοτσιμέντο και δεν έχει ανάγκη ΧΔΒΑ, το Υπουργείο επιμένει στον σχεδιασμό που έχει εκπονήσει και μας προτείνει να περιμένουμε την ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδιασμού.
Εμείς προτείνουμε στη ΔΕΗ Α.Ε. να αποσύρει άμεσα την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να ενημερώσει το Υπουργείο ότι δεν χρειάζεται ΧΔΒΑ, για να καταστεί έτσι ανενεργή η ΚΥΑ.

Επίσης μας δηλώθηκε ότι δεν θα γίνει καμία κίνηση για την υπόθεση του ΧΔΒΑ, αν δεν υπάρξει πρώτα συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς. Συνεννόηση όμως και διαβούλευση με φορείς πραγματοποιείται όταν υπάρχει θέμα συζήτησης. Εδώ είναι ξεκάθαρο ότι θέμα συζήτησης είναι η ίδρυση και κατασκευή του ΧΔΒΑ στη Μεγαλόπολη, όπως έχει αποφασιστεί, γι΄ αυτό θέλει ο κ. Υπουργός την συνεννόηση και την διαβούλευση με τους φορείς.
Η Δημοτική Αναγέννηση θεωρεί ότι δεν πρέπει, μπροστά στην παρελκυστική τακτική του κ. Υπουργού που σκοπό έχει τον εφησυχασμό των Δημοτών, να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Ο κ. Δήμαρχος τούτη τη φορά πρέπει να κινηθεί άμεσα, με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα, να αναλάβει πρωτοβουλίες για δυναμικές κινητοποιήσεις, υλοποιώντας τις αποφάσεις του Δ.Σ.
Καλούμε, τον κ. Δ. Ρέππα, Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού Αρκαδίας κ. Ο. Κωνσταντινόπουλο και κ. Α. Λυκουρέντζο, τον Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη, να μην δεχτούν να συμπεριληφθεί στον Εθνικό Σχεδιασμό για την Διαχείριση των Βιομηχανικών Απόβλητων ο Δήμος Μεγαλόπολης.
Καλούμε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους συμπολίτες μας

3 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤ ΑΡΧΙΔΙΑΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ. Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΝΟ Ο ΜΠΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Ο ΜΠΟΥΡΑΣ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΕΝΟΩ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!!) Ή ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕ. ΟΜΩΣ, ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ. ΟΛΑ ΘΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ. Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΧΔΒΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Η ΔΕΗ ΤΗ ΜΠΕ ΤΟΥ ΧΔΒΑ ΚΑΘ8ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΣΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΡΕΠΠΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΤΟ Ή ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΠΑΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΛΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog