Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ενδιαφέρον για εναλλακτικές δραστηριότητες της Δ. Μάνη

Το ενδιαφέρον τους για την Δυτική Μάνη εκδηλώνουν τουριστικά γραφεία από την Αθήνα, την Πάτρα και την Άνδρο.Εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων φιλοξενήθηκαν από τον δήμο για να γνωρίσουν την τουριστική προσφορά της περιοχής και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες με τους τουριστικούς επιχειρηματίες. Οι τουριστικοί πράκτορες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές δραστηριότητες.

Οι τουριστικοί πράκτορες ξεναγήθηκαν στην Παλαιά Καρδαμύλη και πραγματοποίησαν συναντήσεις με τουριστικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι τους παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και τις δραστηριότητές τους, μέσα απο ολιγόλεπτες, προσωπικές συναντήσεις. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τη Γραμματέα του Συνδέσμου Καταλυματιών Μεσσηνιακής Μάνης, οι οποίοι τους έδωσαν ενημερωτικό υλικό, με σκοπό την προώθηση των Μελών του Συνδέσμου.

Επίσης, επισκέφθηκαν τη Στούπα και στη συνέχεια, με λεωφορείο ξεναγήθηκαν σε Νεοχώρι, Πύργο, Καρυοβούνι, Μηλέα, Πλάτσα, Νομιτσί, Θαλάμες, Λαγκάδα, Άγιο Νικόλαο και Άγιο Δημήτριο, με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορους οικισμούς και τελικό σταθμό το Ανοικτό Θέατρο Μάνης και την Πλάτσα.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων πραγματοποίησαν ακόμα επισκέψεις σε διάφορα καταλύματα του Δήμου, αλλά και ελαιοτριβείο στον τ. Δήμο Αβίας, για μια πρώτη γνωριμία με την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής του λαδιού.

Από τον ίδιο τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρα ξεναγήθηκαν στο Κάστρο της Ζαρνάτας, στον Πύργο του Κουμουνδούρου και στον Μυκηναϊκό θολωτό τάφο του Μαχάονα στον Κάμπο, ενώ κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους προς τις Κιτριές και απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα, τους μίλησε για τον Ταΰγετο, για τα ορεινά χωριά και τις ομορφιές του, αλλά και για το παραλιακό κομμάτι της Δυτικής Μάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog