Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Λακωνική Βιοενεργειακή: αποστολή προϊόντων προς πώληση από χιλιάδες πολίτες

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά φορτώθηκε άλλο ένα φορτηγό με ανακυκλώσιμο χαρτόνι από τη Λακωνική Βιοενεργειακή Α.Ε εταιρεία πολυμετοχικής κοινωνικής βάσης.

Η εταιρεία, όλων ουσιαστικά των πολιτών στη Λακωνία, έμπρακτα αποδεικνύει καθημερινά τη πραγματική διαχείριση των χρήσιμων υλικών που παράγει ο κάθε πολίτης στο σπίτι του, στο γραφείο του, στη βιοτεχνία του, στο ξενοδοχείο του, στο εργοστάσιο του και σε κάθε πιθανό άλλο χώρο. Η εκτροπή από τις ανεξέλεγκτες χωματερές (ΧΑΔΑ) και ρέματα του προδιαλεγμένου χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, μετάλλων και τηγανελαίων δημιουργεί προδιαλεγμένα χρήσιμα προϊόντα τα οποία δείχνουν την τεράστια περιβαλλοντική αλλά και οικονομική αξία τους. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Τα υλικά που από απλούς πολίτες μέχρι και επώνυμους επιχειρηματίες μεταφέρονται στο χώρο της Λακωνικής παίρνουν το δρόμο της ανακύκλωσης αλλά με ξεκάθαρο το κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτέλεσμα χαραγμένο πίσω τους. Θέσεις εργασίας σε τέσσερεις νέους ανθρώπους και χιλιάδες πολίτες να έχουν εισπράξει ένα μικρό –συμβολικό χρηματικό ποσό από τα μέχρι χθές σκουπίδια τους. Παράλληλα καταδεικνύεται η ανικανότητα εδώ και δεκαετίες δημοτικών αρχών και κράτους να διαχειριστούν τα απορρίμματα κάτω από την πίεση είτε διαφόρων οικονομικών συμφερόντων, είτε αμφιλεγόμενων μεθόδων καύσης ή αεριοποίησης, είτε παντελούς ανικανότητας. Όλα αυτά βέβαια αποδεικνύονται και δια του μέχρι στιγμής αποτελέσματος.

Φυσικά τα ελάχιστα φωτεινά παραδείγματα δημάρχων προς τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στη πηγή και συστήματα πόρτα-πόρτα αποκομιδής προδιαλεγμένων απορριμμάτων απλά επιβεβαιώνουν την τεράστια χαοτική και απαξιωτική για το περιβάλλον και την κοινωνία συμπεριφορά των υπολοίπων.

Σύντομα θα ακολουθήσουν και οι πωλήσεις δεκάδων άλλων τόνων από διάφορα υλικά-προϊόντα που οι Λάκωνες πολίτες έχουν πωλήσει στη δική τους εταιρεία, τη Λακωνική Βιοενεργειακή Α.Ε. εταιρεία πολυμετοχικής κοινωνικής βάσης. Σύντομα θα ανακοινωθεί και το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας όπου ο κάθε Λάκωνας θα μπορεί να συμμετέχει με έστω και μία μετοχή με σκοπό την επικερδή για το περιβάλλον και την τσέπη του διαχείριση των απορριμμάτων μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog