Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Πρόσκληση σε σύσκεψη φορέων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Επειδή ένας μορφωμένος άνθρωπος είναι πλούτος για όλη την κοινωνία,

Επειδή ο πλούτος αυξάνει όσο περισσότεροι είναι μορφωμένοι, και γι αυτό το δημόσιο και δωρεάν για όλους σχολείο προσφέρει τον περισσότερο πλούτο,

Επειδή η δημόσια εκπαίδευση δέχεται συνέχεια κτυπήματα, θέλουν παιδεία ακριβοπληρωμένη και για λίγους, εμείς οι καθηγητές αποφασίσαμε να αντιδράσουμε.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους φορείς του νομού σε σύσκεψη – ενημέρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρίπολης την Παρασκευή 13-9 στις 18:00

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ


Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Λάμπρος Αντωνάκος                              Χρήστος Καρνέζης



Προς τους γονείς των μαθητών της Αρκαδίας

Αγαπητοί Γονείς,  
η κατάσταση στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με το άνοιγμα των σχολείων είναι πολύ χειρότερη από την περσινή. 
Πολλοί μαθητές δεν θα έχουν καθηγητές να τους διδάξουν αφού απολύθηκαν όλοι οι περσινοί καθηγητές τους στην ειδικότητα που ακολουθούν.
Ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τμήμα θα είναι στις πιο πολλές περιπτώσεις πάνω από 25.   Αυτό οφείλεται στο ότι οι καθηγητές φέτος θα είναι 16.000 λιγότεροι από πέρσι, αφού άλλοι από αυτούς απολύθηκαν, άλλοι έφυγαν για άλλες υπηρεσίες και άλλοι (αναπληρωτές) δεν θα προσληφθούν. 
Οι λειτουργικές δαπάνες για θέρμανση, ρεύμα, εκπαιδευτικό υλικό είναι πολύ μειωμένες.
Υπάρχει πίεση να μην λειτουργήσουν ολιγομελείς ειδικότητες που λειτουργούσαν πολλά  χρόνια, για εξοικονόμηση προσωπικού αναγκάζοντας τους μαθητές να αλλάξουν περιοχή. 
Στο νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση υπάρχει ένας βασικός πυρήνας αλλαγών που μένει σταθερός και πολλές άλλες διατάξεις που αλλάζουν καθημερινά. Ο βασικός πυρήνας  προβλέπει μαραθώνιο εξετάσεων σε όλες τις τάξεις του Γενικού και την Α τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου. Οι εξετάσεις στο Λύκειο  επειδή θα μετράνε για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να  αυξήσουν την παραπαιδεία. Είναι φυσικό να μην μπορεί μία φτωχή οικογένεια να διαθέτει τα χρήματα με αποτέλεσμα τα φτωχά παιδιά να υστερούν και να αποκλείονται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή να μην τελειώνουν τη δευτεροβάθμια.  Στον ίδιο πυρήνα προβλέπεται ότι πολλά ανήλικα παιδιά με ελλιπή κατάρτιση θα προσφέρουν απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία μέσω της «μαθητείας».
 Υπάρχει όμως και πληθώρα διατάξεων που αλλάζουν συνέχεια. Επιπλέον, αλλάζουν συνέχεια υπουργικές αποφάσεις, συμπληρωματικές του νόμου που ρυθμίζει την λειτουργία των σχολείων.
 Ετσι, μέχρι αυτή τη στιγμή τα προγράμματα, το ποιος θα διδάξει τι αλλάζουν κάθε μέρα. Οι εκπαιδευτικοί δεν ξέρουν ούτε τι θα διδάξουν, ούτε σε ποιο μέρος της Ελλάδας θα βρίσκονται ούτε αν θα έχουν δουλειά. Αναγκάζονται σε συνεχείς μετακινήσεις, πολλές φορές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Ο χαμηλός μισθός των εκπαιδευτικών, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν φτάνει ούτε για να καλύψει τα βασικά έξοδα ενοικίου, θέρμανσης, βενζίνης για τις καθημερινές, υποχρεωτικές μετακινήσεις. Η εγκατάλειψη της υπηρεσίας αυξάνει για αυτούς τους λόγους. 

Εμείς οι καθηγητές αποφασίσαμε να αντισταθούμε σε αυτή τη διαλυτική διαδικασία του δημόσιου σχολείου. Ξεκινάμε απεργιακό αγώνα στις 16 του μήνα. Θέλουμε και θα το διεκδικήσουμε μαζί σας : 
Ουσιαστική μόρφωση για όλους τους μαθητές, χωρίς εξεταστικούς και ταξικούς φραγμούς. 
Σταθερή, μόνιμη αξιοπρεπή εργασία για εκπαιδευτικούς, για μαθητές – αυριανούς εργαζόμενους και για τους γονείς τους – τωρινούς εργαζόμενους κι ανέργους.

Αντιστεκόμαστε στη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Με μαζικούς ενωτικούς αγώνες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ αυτή την πολιτική.

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ 


ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Τρίπολη, 12/9/2013




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog