Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 'ΕΤΣΙ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ'



'ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ'
ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;
Τελικά 'επιβεβαιώνονται πλήρως' όσοι έλεγαν πως ο διαγωνισμός στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι 'στημένος'. Το θέμα τώρα είναι άλλο. Ποιοι τον έστησαν;Εμπλέκονται υπουργοί τηςκυβέρνησης; Εμπλέκεται τοΜέγαρο Μαξίμου;...

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. 
Στις 30 Ιουλίου 2013 η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανακηρύχτηκε προσωρινή ανάδοχος για την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μιας που είχε την χαμηλότερη τιμή ανά τόνο. Δηλαδή 60 ευρώ ο τόνος σύμφωνα με πληροφορίες. 



Δεύτερη ανάδοχος  ήταν ο ΑΚΤΩΡ του εθνικού εργολάβουΓ.Μπόμπολα με 90 ευρώ ανά τόνο.
Την επομένη μέρα 31 Ιουλίου 2013 μας ήρθε μια αξιόλογη πληροφορία η οποία έκανε λόγο πως η ΤΕΡΝΑ στην συνέχεια θα επικαλεστεί περιβαλλοντικούς όρους και θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό και τότε θα αναλάβει η δεύτερη ανάδοχος εταιρία του εθνικού εργολάβου Γ.Μπόμπολα.
Όλοι γνώριζαν τα σημεία που θα γίνουν τα δύο σκουπιδοεργοστάσια ειδικότερα οι κάτοικοι του δήμου Οιχαλίας μιας που το θέμα είχε απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο. 
Ξαφνικά ένα πρωί άρχισαν οι διαρροές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την περιοχή της Καλλιρρόης του δήμου Οιχαλίας. Πυκνοκατοικημένη περιοχή και μάλιστα 'προστατευόμενη' μιας που το σημείο που έχει επιλεγεί για το σκουπιδοεργοστάσιο είναι 'καταφύγιο θηραμάτων'.
Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου παρουσία του εκπροσώπου της ΤΕΡΝΑ κ.Αγραφιώτη (πρώην στενό συνεργάτη του μιζαδόρου Άκη Τσοχατζόπουλου) σε ερώτημα του Περιφερειακού συμβούλου Σ.Παναγιωτόπουλου γιατί αποκλείστηκε η περιοχή στοΠαλιοροβούνι ο κ.Αγραφιώτης απάντησε πως σύμφωνα με μελέτη που έκανε η εταιρία enviroplan για λογαριασμό της ΤΕΡΝΑ διαπιστώθηκε μεγάλο ρήγμα και έτσι αποκλείστηκε ο συγκεκριμένος χώρος…

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ


'To Παλιοροβούνι  δεν έχει κανένα ρήγμα.
Απλά τους βολεύει η Καλλιρροή για να αποχωρήσουν και έτσι να έρθει οεθνικός Εργολάβος Γ.Μπόμπολας'. 
Η enviroplan που έκανε τώρα την τεχνική μελέτη για λογαριασμό τηςΤΕΡΝΑ, το 2005 είχε κάνει για λογαριασμό την Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου  για τους ΧΥΤΑ η οποία μελέτη κόστισε στον Πελοποννησιακό λαό σύμφωνα με πληροφορίες 1.300.000.







Τι είχε δείξει τότε η μελέτη για το Παλιοροβούνι που τώρα το απέκλεισε ως σεισμικό και με μεγάλο ρήγμα;


Πρώτη επιλογή ως Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ (Κλικ).



Δηλαδή ούτε ρήγματα ούτε τίποτα.


Τι είχε δείξει για την Καλλιρρόη;


 4η Επιλογή που στην ουσία δεν πληροί περιβαλλοντικές διαδικασίες γιαΧΥΤΑ.



Η ίδια εταιρία  φάσκει και αντί φάσκει…



Τελικά έχει ρήγμα η δεν έχει;


Μήπως η μελέτη που έδωσε σήμερα στους φορείς το ΥΠΕΚΑ είναιcopy paste και απλά έχουν αλλάξει τους χώρους επιλογής;


Θα επέμβει σήμερα κιόλας ο Εισαγγελέας;


Το γνώριζε αυτό ο αδιάφθορος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Τατούλης;


Το Μάξιμου που έστελνε υπουργούς στην Τρίπολη και πανηγύριζαν για την πρωτοπόρα λύση των απορριμμάτων θα μας πει τίποτα;


Τελικά είναι η δεν είναι στημένος ο διαγωνισμός;


Τελικά κ.Τατούλη ποια είναι η Μαφία των Σκουπιδιών;





2 σχόλια:

  1. ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog