Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Στο Όρχείο Μαραθούσας και τον ΑΗΣ Β της ΔΕΗ Μεγαλόπολης περειόδευσε ο υποψήφιος αντιπεριφερειαρχης Βαγγέλης Γούργαρης.



Στην επικοινωνία με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ κάλεσε σε ένταση της πάλης και οργάνωση της Λαϊκής Συμμαχίας για να εμποδιστούν και να ανατραπούν τα αντιλαϊκά - κυβερνητικά σχέδια της ΕΕ και των μονοπωλίων για τη ΔΕΗ, με αφορμή και τη διαδικασία πώλησης της «μικρής ΔΕΗ» που προωθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την πλήρη υποταγή του αγαθού της ηλεκτρικής Ενέργειας στις ανάγκες κερδοφορίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου.
Ενέργεια φτηνή για το λαό - όχι στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ»

   Συζήτησε και υπενθύμισε στους εργαζόμενους  ότι οι υπηρέτες της ανταγωνιστικότητας, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα στελέχη τους στην Τοπική Διοίκηση και στο συνδικαλιστικό κίνημα, συμφώνησαν στη στρατηγική που συνέβαλε να περάσει η ως τώρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρία με τις λιγότερες αντιδράσεις, καλλιέργησαν αυταπάτες.

   Οι εργαζόμενοι, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα είδαν μέσα από την απελευθέρωση της ηλεκτρικής Ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση να αυξάνουν συνεχώς οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και να γίνονται αβάστακτες, μετατρέποντάς το από είδος πρώτης ανάγκης σε πανάκριβο είδος πολυτελείας, 350 χιλλιάδες νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται, τα ατυχήματα να αυξάνουν, να εντατικοποιείται η εργασία, να αυξάνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (οι εργαζόμενοι στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες υπολογίζονται στο 50%), οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες να βιώνουν ένα εργασιακό «Νταχάου. Όλα τα παραπάνω θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο με την πώληση της «μικρής ΔΕΗ».

    Σημείωσε  ότι η περιοχή της Μεγαλόπολης αποτελεί απτό παράδειγμα για το πλούτο που είναι διαθέσιμος για την ικανοποίηση της ανάγκης για ηλεκτρική Ενέργεια και προτείνει στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τη μόνη επιστημονική, ρεαλιστική πρόταση διεξόδου προς όφελος του λαού. «Την κοινωνικοποίηση του κλάδου της Ενέργειας με τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας , στον οποίο θα είναι ενταγμένη και η ΔΕΗ. Ο ενιαίος αυτός φορέας θα εντάσσεται στον Πανεθνικό Επιστημονικό Κεντρικό Σχεδιασμό, που στόχο θα έχει την ανάπτυξη της οικονομίας στη βάση ικανοποίησης των διευρυμένων εργατικών - λαϊκών αναγκών.

    Αυτήν την πολιτική μόνο μια εξουσία μπορεί να την επιβάλει, η Εργατική - Λαϊκή Εξουσία, η εξουσία της εργατικής τάξης με τους συμμάχους της, με την κλαδική της οργάνωση, με τους άμεσα ανακλητούς αντιπροσώπους της, χωρίς κανένα προνόμιο γι' αυτόν που ασκεί την εξουσία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog