Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Εμποροπανήγυρης Τεγέας

Δελτίο Τύπου

Σήμερα, 24 Απριλίου ανοίγει η συζήτηση στην διαρκή επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, για σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τίτλο "Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος." Το σχέδιο νόμου φέρνει ρύθμιση που μειώνει την πιθανή διάρκεια για κάθε εμποροπανήγυρη, ζωοπανήγυρη, παραδοσιακή πανήγυρη που διοργανώνεται με την ευκαιρία επετειακής ή θρησκευτικής εορτής και διεξάγεται μια φορά το χρόνο, ανά τόπο, από επτά που ισχύει σήμερα (σύμφωνα με τη νομοθεσία), σε τρεις το πολύ ημέρες.

Αν το σχέδιο ψηφιστεί ως έχει και γίνει νόμος, θα θέσει σε κίνδυνο το "Πανηγύρι της Τεγέας" που διεξάγεται κάθε χρόνο το Δεκαπενταύγουστο στην παλαιά Επισκοπή Τεγέας, σε χώρο του Τεγεατικού Συνδέσμου. Παράλληλα στον ίδιο χώρο, για περισσότερο από 50 χρόνια, γίνεται η Παμπελοποννησιακή έκθεση αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων. Η παράδοση αυτή που σταθερά χρονολογείται από το 1883 αλλά χάνεται στα βάθη των αιώνων, είναι αγαπητή και σημαντική για τον Δήμο μας, έχει απήχηση και προσελκύει επισκέπτες από όλη την Αρκαδία και τους γύρω νομούς και αποτελεί στοιχείο προγραμματισμού του καλοκαιρινού ταξιδιού για πολλούς από τους ξενιτεμένους ομογενείς μας.

Ως Μαντινειακή Συμπολιτεία θα παλέψουμε  να μη περάσει αυτή η διάταξη, γιατί αλλοιώνει τον όλο χαρακτήρα της εμποροπανήγυρης, αλλάζει τα οικονομικά μεγέθη για τους διοργανωτές και συμμετέχοντες πωλητές και δεν επιτρέπει επαρκή χρόνο σε επίδοξους επισκέπτες.

Τρίπολη 24 Απριλίου 2014





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog