Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τι δίνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης για τον Δήμο Τρίπολης

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας κοινής γνώμης που διενήργησε η εταιρεία ερευνών και αναλύσεων To The Point, ζητήθηκε η γνώμη των πολιτών (θετική-αρνητική) για καθένα από τους υποψηφίους Δημάρχους στον Δήμο Τρίπολης.
Για τον κ. Τζιούμη έχει θετική άποψη σχεδόν ένας στους τρεις δημότες (29,2%), αλλά σχεδόν ένας στους δύο (45%) είτε δεν έχει γνώμη είτε δεν τον γνωρίζει. Παρόλα αυτά εμφανίζει σημαντική διείσδυση σε ψηφοφόρους τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα σε άνδρες και την ηλικιακή ομάδα 45-64 χρ.
Η υποψήφια Δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Γιαννούλη, συγκεντρώνει το 23,4% των θετικών γνωμών των πολιτών αλλά σχεδόν το 51% είτε δεν τη γνωρίζει είτε δεν έχει γνώμη. Μεγαλύτερη απήχηση φαίνεται να έχει σε γυναίκες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και σε άτομα νεαρής και μέσης ηλικίας 25-44 χρ.

Ο κ. Τσιαμούλος έχει απόλυτα ισορροπημένες τις θετικές-αρνητικές γνώμες (21,7%-21,9%) των δημοτών ενώ σχεδόν ένας στους δύο (46,3%) δεν τον γνωρίζει και δεν εκφέρει γνώμη για αυτόν.

Ο κ. Νικολάου παρά το γεγονός ότι ήταν υποψήφιος Δήμαρχος και στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές εμφανίζει χαμηλή αναγνωρισιμότητα, αφού το 57,6% των πολιτών δήλωσε ότι δεν τον γνωρίζει και δεν έχει γνώμη για αυτόν, ενώ μόλις το 15,6% εκφράσθηκε θετικά για τον ίδιο (16,4% αρνητικά).

Όσον αφορά το πρόσωπο του κ. Σμυρνιώτη, νυν Δημάρχου Τρίπολης με τη στήριξη των ψηφοφόρων της ΝΔ, κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό, σχεδόν ένας στους δύο (46,8%), θετικών προτιμήσεων έναντι των άλλων προσώπων, με τη μεγαλύτερη απήχηση σε γυναίκες (51,2%), σε ψηφοφόρους της ΝΔ (66,2%) και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65χρ. (51,4%), ενώ μόλις το 2,9% των ερωτώμενων δήλωσε ότι δεν τον γνωρίζει, γεγονός που δείχνει την υψηλή του αναγνωρισιμότητα.

Ο έτερος υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής, εμφανίζει ισορροπημένο το ισοζύγιο θετικών-αρνητικών (27,8%-27,3%) απόψεων από τους πολίτες και καταγράφει μεγαλύτερη απήχηση σε άνδρες, ψηφοφόρους της ΝΔ και στην ηλικιακή ομάδα 45-54 χρ.
Δείτε  το  άρθρο και  όλα  τα στοιχεία  της  δημοσκόπησης  εδώ:  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog