Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ: Πιστεύω ότι ο δήμος μας δεν είναι μικρός και ασήμαντος. Οι άνθρωποι τον κάνουν μικρό.



Είμαι το δεύτερο παιδί του γιατρού Θεόδωρου Βελεντζά από την Μαραθούσα και της Αντιγόνης Λαμπρακοπούλου από το Βάστα. Η μεγαλύτερη αδερφή μου Μαρίνα είναι καθηγήτρια φιλολογίας στο Μαρούσι. Πήγα σχολείο στη Μεγαλόπολη και μετά τη στρατιωτική μου θητεία συνέχισα τις σπουδές μου στην Αθήνα. Πήρα πτυχίο στην ειδικότητα «Αυτοματισμοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών».

Ταυτόχρονα σπούδασα στο Εθνικό Ωδείο. Έπαιξα κιθάρα και keyboards σε πολλά συγκροτήματα, γνωστά και άγνωστα, αλλά και σε μουσικά σχήματα επαγγελματικά. Ασχολήθηκα με τη δημιουργία τραγουδιών ακόμα και δισκογραφικά.
Κατά καιρούς έκανα διάφορες δουλειές παράλληλα για βιοποριστικούς λόγους αλλά και για τις εμπειρίες της ζωής.
Πιστεύω ότι όλα αυτά τα επαγγέλματα είναι ο θησαυρός μου. Με έκαναν πιο σοφό και μου έμαθαν τις πραγματικές αξίες των ανθρώπων και της ζωής.
Αργότερα ξαναμπήκα στο χώρο της τεχνολογίας προχωρώντας στον προγραμματισμό υπολογιστών.

Ζω στη Μεγαλόπολη μόνιμα από το 2006. Το 2013 φτιάξαμε με τη σύζυγο μου Ελένη Ζέρβα από την Νέα Εκκλησούλα ένα εμπορικό κατάστημα στη Μεγαλόπολη με αρκετό μεράκι στο οποίο εργαζόμαστε.
Με την πολιτική και τα κόμματα δεν έχω δεσμούς. Το πάθος μου για τη μελέτη της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας είναι το βασικό ερέθισμα που με έχει κάνει να ασχοληθώ με τη πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, μόνο ως αναζήτηση και μου έχει δώσει μία ειδική οπτική.
Τώρα ο δήμος μας έχει τόσα προβλήματα, τα περισσότερα σοβαρά που φτάνουν στο σημείο να είναι κωμικοτραγικά. Αυτές οι καταστάσεις που στην αρχή σε κάνουν να τις βλέπεις ελαφρά, φτάνει κάποτε η στιγμή που πραγματικά αγανακτείς και θέλεις να κάνεις κάτι γιατί πραγματικά σε κούρασαν. Η στιγμή που λες ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Θεωρώ ότι είμαστε πάρα πολύ οι «κουρασμένοι» πολίτες αυτού του δήμου που απαιτούμε να αλλάξουν τα πράγματα.
Έτσι μπήκα και εγώ στο χτίσιμο ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Την κίνηση πολιτών του Γιάννη Γεωργακόπουλου.
Για να τελειώσουμε με την κακομοιριά. Να μη ντρεπόμαστε για τη πόλη μας, να μπορούμε να φέρουμε έναν φίλο μας να μας επισκεφτεί, χωρίς να σκεφτόμαστε ότι θα φρίξει. Να μπορούμε να μιλάμε με έναν τουρίστα-επισκέπτη και να είμαστε περήφανοι.
Να «συναντήσουμε» κάποια στιγμή επιτέλους το «πνεύμα» των αρχαίων προγόνων μας και να το συνεχίσουμε στην εποχή μας. Να γίνει κυριολεκτικά η πόλη μας ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ έτσι όπως την εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί της.

Πιστεύω ότι ο δήμος μας δεν είναι μικρός και ασήμαντος. Οι άνθρωποι τον κάνουν μικρό.
Εμείς είμαστε οι υπεύθυνοι να δώσουμε την ώθηση της ανάπτυξης. Ανάπτυξη υλική αλλά και πνευματική. Να αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτή και οποιαδήποτε άλλη κρίση έρθει ενωμένοι και δυνατοί. Να γίνουμε πρωταγωνιστές στη ζωή μας και στη πόλη μας και όχι βαριεστημένοι κομπάρσοι-παρατηρητές ή απλές φοβισμένες μαριονέτες.

Τώρα είναι ο καιρός και η μεγάλη ευκαιρία να πετάξουμε το παρελθόν. Να σταματήσουμε την τραγωδία μας και να βρούμε το δρόμο μας. Να μην αφήσουμε τους εγωισμούς και την χυδαία μικροπολιτική να μας πληγώνουν πια.
Να κοιτάξουμε το μέλλον μας, το αύριο των παιδιών μας και των παιδιών που θα έρθουν. Όλων των ανθρώπων που ζουν και θα ζήσουν σε αυτή την πόλη.
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ




22 σχόλια:

  1. κύριε Βελεντζά δεν σας γνωρίζω αλλά πιστεύω ότι αυτό που παρουσιάζεις μέσα σε λίγες γραμμές είναι ότι καλύτερο είδαμε σε αυτές τις εκλογές.
    Ο δήμος μας δεν είναι μικρός και ασήμαντος. οι άνθρωποι τον κάνουν μικρό!!!
    Ελπίζω σύντομα να επανέλθεις σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Με συγκινούν και με κάνουν περήφανο. Νοιώθω ότι τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ κανέναν μας δεν θα τον ταλαιπωρούν τέτοιες σκέψεις. Θα ασχολούμαστε με όμορφα πράγματα σε ένα καλύτερο δήμο.

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Με συγκινούν και με κάνουν περήφανο. Νοιώθω ότι τις ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ κανέναν μας δεν θα τον ταλαιπωρούν τέτοιες σκέψεις. Θα ασχολούμαστε με όμορφα πράγματα σε ένα καλύτερο δήμο.

      Διαγραφή
  2. ΚΩΣΤΑ ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ. ΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΠΟΛΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τα χαμόγελα των ανθρώπων σε κάνουν να αισθάνεσαι τόσο όμορφα, όταν σου δίνουν κουράγιο δεν θέλεις να σβήσουν ποτέ!
      Θα ήθελα όμως να πω μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ που τα «παλαιοκαμματικά» την έσβησαν από τα μυαλά μας για να κάνουν τα κόμματα και τις παρατάξεις «θρησκείες», τους εαυτούς τους «Θεούς ή ημίθεους». Μας έπεισαν ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά και αυτούς και ότι και να περιμένουμε στις ζωές μας από εκεί θα προέρχεται.
      ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ.......
      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! ( D )

      Διαγραφή
    3. καλες προθεσεις με μπολικο λαικισμο της'' χαρουμενης νησιδας'' εν την ζοφερη ελληνικη πραγματικοτητα.

      Διαγραφή
    4. Η ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ.

      Διαγραφή
    5. Πραγματικά! Η Ουτοπία είναι μια χαρούμενη νησίδα. Μπορεί να βρίσκετε κάπου στο Αιγαίο. Ποιος Ξέρει; Είμαι ουτοπιστής και καμαρώνω για αυτό. Μπορείτε να περάσετε και από το χαρούμενο κατάστημα μου να το διαπιστώσετε. Εύχομαι χαρά σε όλο τον κόσμο.

      Διαγραφή
  3. Κώστα έχετε αρχηγό αστέρι. Μπορείτε να κάνετε παππάδες. Ελπίζω στο ανήσυχο πνεύμα σου και στις νέες ιδέες σας, μακρυά από μικροσυμφέροντα και εξαρτήσεις. Δεν μπορώ να ταχθώ ανοιχτά μαζί σας για τους λόγους που αναφέρει ο Γεωργακόπουλος στις ομιλίες του. Αυτό όμως δε με εμποδίζει να σκάβω λάκκους για τα θεριά που παλεύετε. ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ
    " ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ " ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ερώτηση! Στη χώρα της ουτοπίας υπάρχουν δελτία απορίας που τα μοιράζουν ανεξάρτητα οικονομικής κατάστασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν γνωρίζω αλλά θα κάνω googling στον Θεόκριτο και στον Βιργίλιο... ίσως βρω κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ειρωνεία σας κ. Βελεντζά δείχνει το ποιος είστε εσείς και σε καμμία περίπτωση δεν θίγει εμένα. Η ειρωνεία σας δεν δείχνει τίποτα άλλο από το προβληματικό του χαρακτήρα σας καθώς προσπαθείτε να επιβληθείτε έτσι αποφεύγοντας να απαντήσετε. Ξέρετε άλλωστε ότι δεν χρειάζεται να πάμε στη χώρα της ουτοπίας για να αποκτήσουμε δελτίο απορίας, αρκεί να ζούμε στη σύγχρονη Ελλάδα που πολλά λαμόγια καταφέρνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να αποκτήσουν το δελτίο αυτό ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Το γνωρίζετε αυτό ή μήπως όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ 3.16
      ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΦΡΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ???
      ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ 47 ΕΚ ΕΥΡΩ ΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ???
      ΕΣΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑΥΤΟ?
      ΜΗΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΚΙ Ο ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΔΙΑΧΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ???
      ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΩΡΑ .....ΛΟΥΛΑ!!!

      Διαγραφή
    2. ΑΦΟΥ κοροιδεψατε τον κοσμο κανονικα κι εσεις,με ταχα μου πολλες δουλειες που οι αλλοι δεν βρισκουν να δωσουν αλλα εσεις ειστε οι μαγκες,που ''τεχνοκρατικα''θα το λυνατε!,κανετε και τους ξερολες...αλλα η Γεωργια σβηνει κατι τετοια..

      Διαγραφή
    3. ΠΩ,ΠΩ,ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΙ!

      Διαγραφή
    4. Μη μιλατε στον Κωστη για οικονομικη κατασταση,,συγκινειτε με αυτα,γιατι την ειχε δεδομενη,κ χωρις να σκιζεται χρονια..και σας ειρωνευετε κιολας.

      Διαγραφή
    5. Ο κ. Ανώνυμος των 11:56 π.μ. αποφάσισε να παίξει τον ρόλο του διαφωτιστή αλλά αυτό που κατάφερε είναι να μας δείξει πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο του αφού αποδίδοντας μου χαρακτηρισμούς όπως φρούτο και λούλα νόμισε ότι μπορεί να με θίξει. Αγαπητέ μου με τη χρήση τέτοιου είδους χαρακτηρισμών δεν μπορείτε να προσβάλετε εμένα αλλά μόνο τον εαυτό σας. Η ποιότητα του λόγου σας χαρακτηρίζει εσας και μόνο εσάς. Όσο για τις μάντρες από ότι φαίνεται ήταν μια σοφή κίνηση γιατί πολλά τα πρόβατα σε αυτή την πόλη. Η ερωτήσή μου απευθυνόταν στον κ. Βελεντζά και έγινε μετά τις εκλογές, δεν ανέφερα πουθενά τον κ. Γεωργακόπουλο που μου είναι πραγματικά αδιάφορος. Τώρα αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κι άλλους χαρακτηρισμούς ή γλώσσα πεζοδρομίου περιμένω με αγωνία να μας περιγράψετε το ποιόν σας.

      Διαγραφή
  8. Στην ερώτηση σας απάντησα με πολύ καλή διάθεση, με λίγη δόση χιούμορ και όχι ειρωνικά, πραγματικά δεν ήθελα να σας θίξω. Έτσι είναι ο χαρακτήρας μου δεν ειρωνεύομαι κανέναν και δεν είμαι βαμπίρ. Δεν προσπάθησα να επιβληθώ και να κερδίσω τις εντυπώσεις.
    Χρησιμοποίηση την λέξη ουτοπία για να απαντήσω στο σχόλιο του ανώνυμου 3:42 με καλή διάθεση και όχι ξύλινα και βαρύγδουπα. Αν πείραξε κάποιους ζητάω συγγνώμη που δεν έγινα κατανοητός.
    Όσον αφορά τις λαμογιές… ναι γίνονται πολλές… ακόμα και μια δωρεάν ιατρική συνταγή ή εξέταση μπορεί από θεάρεστη να περάσει ως λαμογιά… όταν με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν κάποιοι να επιβληθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι ακριβώς ενοείτε κύριε Ανωνυμε των 3:16, αντιλαμβάνομαι οτι κάτι υπαινίσεσθε! Αν δεν μπορείτε να πείτε κάτι επωνυμα και συγκεκριμένα νομιζω πως δεν εχετε κανενα δικαιωμα να κανετε υπαινιγμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα δικαιωμάτά μου δεν θα τα ορίσετε εσείς κ. Ανώνυμε. Έκανα μια ερώτηση με το δικαίωμα της ανωνυμίας που ακόμα έχουμε στο διαδίκτυο. Ο κ. Βελεντζάς δεν πειράχτηκε απο την ανωνυμία μου κι εγω απευθύνθηκα σε αυτόν και όχι σε σας αγαπητέ μου. Το τι κατάλαβε ο κ. Βελεντζάς είναι το θέμα, όχι εσείς που θελήσατε να παριστανέται τον δικηγόρο.

      Διαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog