Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ενημερωτικό Σεμινάριο «Τι ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ»


Αποδέκτης πλήθους ερωτήσεων και διαμαρτυριών από λογιστές, φοροτεχνικούς, μέλη του Επιμελητηρίου και πολίτες έγινε η εισηγήτρια του ενημερωτικού σεμιναρίου κα. Άννα Κόλλια- Αδάμ.
Στο ενημερωτικό σεμινάριο που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας με τον Σύλλογο Λογιστών, Φοροτεχνικών και Ελ. Επαγγελματιών Ν. Αρκαδίας την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αλλά και τις συνεχείς αλλαγές και τροποποιήσεις που υπάρχουν για τα ποσά που καταβάλλουν ιδιοκτήτες ειδικών κατηγοριών ακινήτων.




Η εισηγήτρια του ενημερωτικού σεμιναρίου κα. Κόλλια - Αδάμ, Προϊσταμένη Τμήματος Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας της Διεύθυνσης Φορολογίας Κεφαλαίου του Υπουργείου Οικονομικών, ενημέρωσε βήμα βήμα, για τις αλλαγές και τις τροποποιήσεις  που θα γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ως πλέον κατάλληλη απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την επιβολή του φόρου που ταλανίζει όλους τους Έλληνες δίνοντας αναλυτικές εξηγήσεις στα ερωτήματα που προέκυπταν στην διάρκεια του σεμιναρίου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τεράστιο όγκο δουλειάς που πρέπει να ανταπεξέλθουν  οι λογιστές –φοροτεχνικοί κατανοώντας απόλυτα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

 Για άδικο φόρο με πολλά λάθη έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας εκφράζοντας την άποψη του Επιμελητηρίου: «να υπάρχει Φόρος Ακίνητης Περιουσίας αλλά πάντα σε συνάρτηση με τι του αποδίδουν ως τίμημα» και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις  αλλά και προτάσεις που κάνει το Επιμελητήριο για το «παράλογο» φορολογικό σύστημα.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών, Φοροτεχνικών και Ελ.Επαγγελματιών Ν. Αρκαδίας κ. Δημήτρης Μπουγιούκος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο ΕΝΦΙΑ όπως ο υπολογισμός και ο ελάχιστος χρόνος που έχει δώσει το Υπουργείο για την διόρθωσή τους. Επιπλέον έθιξε το θέμα των προστίμων: «πρέπει οι διορθωτικές δηλώσεις να μην υπόκεινται σε πρόστιμο».
Μετά το πέρας της εκδήλωσης αρκετοί ήταν εκείνοι που μίλησαν προσωπικά με την εισηγήτρια του σεμιναρίου για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το φορολογικό σύστημα.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για το ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ που μας έχει παραχωρήσει η κα. Κόλλια – Αδάμ, την οποία και ευχαριστεί θερμά η Διοίκηση του Επιμελητηρίου.


1 σχόλιο:

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog