Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε για Bαρουφάκη: Δεν με νοιάζει αν φοράει γραβάτα ή όχι, είναι πολιτισμένος άνθρωπος

ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗ FAZ



Τις γνώσεις και την προσωπικότητα του Γιάνη Βαρουφάκη εξήρε ο γερμανός ομόλογός του, Βόλγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FAZ, λίγο πριν τη δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών στο Eurogroup.

Σόιμπλε για Bαρουφάκη: Δεν με νοιάζει αν φοράει γραβάτα ή όχι, είναι πολιτισμένος άνθρωπος  
Αναφέροντας τα ονόματα των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Φίλιππου Σαχινίδη, Γιώργου Ζαννιά, Γιάννη Στουρνάρα και Γκίκα Χαρδούβελη, η γερμανική εφημερίδα γράφει: «Από την έναρξη της ευρωκρίσης το 2010, ο Φόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ζήσει ήδη έξι Έλληνες υπουργούς Οικονομικών. Για τον "υπουργό νούμερο επτά", τον Γιάνη Βαρουφάκη, σκιαγραφεί μια εικόνα που δείχνει σεβασμό», σχολιάζει η FAZ

«Πριν ταξιδέψει πάλι για τις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητούσαν το θέμα της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε μας απάντησε για το αν μετά την πρώτη προσωπική επαφή που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών βλέπει τις πιθανότητες για μια συμφωνία με την Αθήνα με αισιοδοξία ή με απαισιοδοξία:

"Πρέπει κανείς να ακολουθεί τις εξελίξεις στους σημαντικούς ευρωπαϊκούς εταίρους. Υποθέτω πως οι πολιτικοί των άλλων χωρών που καταφέρνουν να κερδίσουν τόσο υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης του πληθυσμού τους, είναι και καλοί. Έχω γι' αυτούς απεριόριστο σεβασμό"», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σχολιάζοντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος ειδικά στον Έλληνα ομόλογό του, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε:
«Είναι ένας διάσημος οικονομολόγος που είχε ασχοληθεί εκτενώς με θέματα της λεγόμενος ευρωκρίσης», ενώ τόνισε ότι δεν τον νοιάζει αν ο κ. Βαρουφάκης φοράει το πουκάμισο πάνω ή κάτω από το παντελόνι, ή αν φοράει γραβάτα ή όχι.

«Ίσως τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται αν έχει το πουκάμισο μέσα ή έξω από το παντελόνι, αλλά για εκείνον είναι "εντελώς αδιάφορο", αν κάποιος φοράει γραβάτα ή όχι. Ο Βαρουφάκης είναι ένας πολιτισμένος άνθρωπος, με τον οποίο κατά την πρώτη γνωριμία στο Βερολίνο είχαμε μια πολύ "ευχάριστη και κανονική" συζήτηση», πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός.


Πηγή:
ethnos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog