Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Παντοάν: Απομακρύνεται η ρήξη Ελλάδας - Ευρώπης και η στροφή προς τη Ρωσία

ΙΤΑΛΙΑ



Το σενάριο να επέλθει ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη και να στραφεί η χώρα μας στην Ρωσία για βοήθεια, μοιάζει λιγότερο πιθανό μετά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Παντοάν.

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Radio 24 εξέφρασε την άποψη ότι χθες στη Σύνοδο σημειώθηκε πρόοδος και συνεπώς η προοπτική μιας ρήξης Ελλάδας-ΕΕ και η στροφή της χώρας μας στην Ρωσία για βοήθεια, είναι ένα σενάριο που απομακρύνεται.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Γάλλος επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί. Κληθείς να σχολιάσει πως βλέπει το γεγονός ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνουν ότι εάν δεν βοηθήσει η Ευρώπη θα στραφούν προς Κίνα ή Μόσχαμ, απάντησε:

«Εγώ δεν σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο, ούτε για διάφορα "Grexit". Η θέση της Ελλάδας είναι φυσικά εντός της ευρωζώνης και υπάρχουν στην ευρωζώνη τα απαραίτητα εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα του σεβασμού των υποχρεώσεών της».

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog