Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγραμμα Καρναβαλικών εκδηλώσεων Δήμου Μεγαλόπολης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Δήμου Μεγαλόπολης

Το Καρναβάλι μας μεγάλωσε! Έγινε κιόλας είκοσι! Ο Δήμος Μεγαλόπολης με τη βοήθεια και την αγάπη των δημοτών του και τη στήριξη πλήθους εθελοντών διοργανώνει μια σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων για να διασκεδάσουμε και να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτά τα σημαντικά γενέθλια!




Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου «ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ» 
Στην Κεντρική πλατεία Καρίταινας, στις 11.00 π.μ.,
Ελάτε να τσικνίσουμε με  παραδοσιακά φαγητά, γλέντι και μουσική.

Στην Κεντρική πλατεία Λεονταρίου, στις 6.30 μ.μ.
Παραδοσιακό τσίκνισμα με φαγητό και γλέντι με παραδοσιακή μουσική.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Δήμο Μεγαλόπολης και τον Τοπικό Σύλλογο Λεονταρίου.

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου
«ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥΠΟΛΗ»: Στην Κεντρική Πλατεία  της Μεγαλόπολης, ώρα 11.00 πμ
Η Καρναβαλούπολη θα ανοίξει και φέτος τις πύλες της και θα περιμένει όλα τα παιδιά και όσους θέλουν να νιώσουν παιδιά, για να τους προσφέρει χαρά, γέλιο, ξεφάντωμα, χορό και πολύ παιχνίδι.
Οι δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού, του βρεφονηπιακού σταθμού, του ΚΔΑΠ του Δήμου Μεγαλόπολης και πολλών εθελοντών.

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 6.00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία  Μεγαλόπολης. 
«ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ»
Παιχνίδι -χορός –μουσική για τα πληρώματα όλων των γκρουπ αλλά και για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη γιορτή του Καρναβαλιού
Ελάτε να κόψουμε την κορδέλα  και να απονείμουμε τα λάβαρα στα γκρουπ που θα παρελάσουν την Κυριακή.
Συμμετέχουν το ΚΔΑΠ Δήμου Μεγαλόπολης και ο Γυμναστικός Σύλλογος «Αθλητικός Παλμός»

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Πλατεία  της Μεγαλόπολης, ώρα 12:30 μ. μ.
«ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ»
Δοκιμασίες για τα πληρώματα των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Καρναβάλι.
Ποια ομάδα είναι η καλύτερη?

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στην  σκεπαστή   πλατεία  Πολυβίου (Λαϊκή),   ώρα 8.00 μ.μ. 
«ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ»
Τα μέλη του ΚΑΠΗ, , θα ξαναστήσουν την κουζίνα τους και θα σερβίρουν παραδοσιακό βραστό, μακαρόνια, ζεστές τηγανίτες, κ.α. Για να θυμίσουν στους παλιούς ή να γνωρίσουν στους νεότερους τα έθιμα του τόπου μας.
Εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας, θα παρουσιάσουν τον τόπο τους και θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακά προϊόντα, σπιτικά φαγητά και γλυκίσματα.
Το χορό θα ανοίξει  ο  «Χορευτικός Όμιλος Μεγαλόπολης».
Θα διασκεδάσουμε με το μουσικό συγκρότημα  «τα Παιδιά της Μεγαλόπολης», στο κλαρίνο ο Σωτήρης Κανελλάκης και στο τραγούδι ο Παναγιώτης Κολοβός.


Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, ώρα 3.00 μ.μ. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 
στις οδούς Κολοκοτρώνη και Παπαναστασίου.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ: στην Κεντρική Πλατεία  της Μεγαλόπολης, ώρα 5.00 μ.μ
Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και απονομή αναμνηστικών στα γκρουπ.

*  Από 13/2/2015 έως 20/2/2015 θα διατίθενται δωρεάν αποκριάτικες στολές από το Δήμο στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου. Ώρες λειτουργίας 4 μ.μ. - 8 μ.μ
* Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία θα μεταφερθούν στη σκεπαστή πλατεία Πολυβίου (Λαϊκή).
* Πληροφορίες : Γ. Μαρκολιάς τηλ. 6974831714, Ν. Πεζούλας τηλ .6948053562

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


3 σχόλια:

  1. κ. Δημητρακοπούλου θα ήθελα να θίξεται ένα θέμα σχετικά με το καρναβάλι που μου έκανε εντύπωση.
    Σήμερα το πρωι πήγα σε ένα μαγαζί της πόλης μας να ψωνίσω και έπεσε το μάτι μου σε ένα χαρτί που έχει στείλει ο Δήμος στους επαγγελματίες για να "στηρίξουν" το καρναβάλι.
    Γράφει ότι ελάχιστο ποσό , για όποιον το επιθυμεί είναι τα 50€. Είναι δυνατόν στις μέρες μας να ζητάνε τόσα χρήματα??????????
    Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας μου είπε ότι θα ήθελε να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου, αλλά τα χρήματα είναι πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν παμε στην εκκλησια και αναβουμε κερι ριχνουμε και στο παγκαρι τον οβολον μας. Δεν υπαρχει, στις περισσοτερς εκκλησιες ταριφα... Με τον οβολον μας ...αγοραζουμε πιστη και ελπιδα απο τον υψιστο. Αυλες υπηρεσιες, αλλα πολυ σημαντικες. Ετσι συμβαινει και με το καρναβαλι... Μας παρεχει χαρα και ξεγνοιασια...γιατι οικονομικο οφελος δεν υπαρχει για κανεναν, περισσοτερο δε για τους επαγγελματιες της περιοχης, μην κοροιδευομαστε... Οποτε, ο δημος, αντι να ζητα σα ζητιανος, μονο απο τους επαγγελματιες, να δωσουν το 50ευρω, θα επρεπε να εχει ενα, τροπον τινα, προσωρινο παγκαρι για ολους τους πολιτες, που θα δινουν με διαφανεις ορους τον οβολον τους, οσος ειναι αυτος. Αν το παγκαρι δε γεμισει με ενα συγκεκριμενο ποσο τοτε να μη γινεται το καρναβαλι.. Ετσι απλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδιά τι αναμνηστικά και βλακείες..βάλτε χρηματικό έπαθλο στα τρια καλύτερα άρματα να δείτε πως θα έχει συμμετοχή τώρα που τα έχει ανάγκη ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog