Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗΠΑΚ Ιατρών Αρκαδίας για την διαχείριση των απορριμμάτων



Στη διάρκεια των δύο μηνών με τα σκουπίδια στους δρόμους και την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της πόλης και των χωριών του Δήμου Τρίπολης, η πλειοψηφία της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας (ΙΣΑ) απέφυγε να πάρει σαφή θέση απέναντι στο πρόβλημα και με παρελκυστική τακτική, υπεκφυγές, στάση αναμονής και διάφορα άλλα τερτίπια, ουσιαστικά συγκάλυπτε το πρόβλημα. Τώρα πλέον ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετη με την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των απορριμμάτων.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΣΑ στις 16/2/2015 καταψήφισε την πρόταση της παράταξης της ΔΗΠΑΚ Ιατρών Αρκαδίας που ζητούσε την άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης στις 14/1/2015 για ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, και συγκεκριμένα αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα να ζητήσει από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου να μην υπογράψουν τη σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, χωρίς καμιά ανάμειξη ιδιωτών, χωρίς καμιά επιβάρυνση των δημοτών, που πρέπει να απαλλαγούν και από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών.

Ο φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει τις χωροθετήσεις, θα επιλέγει τις μεθόδους διαχείρισης με προτεραιότητα τη διαλογή στην πηγή, θα σέβεται την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον. Μόνο τότε οι Δήμοι είτε μόνοι τους είτε σε διαδημοτική συνεργασία θα μπορούν να προχωρήσουν σε διαλογή στην πηγή, σε ανακύκλωση, σε κομποστοποίηση, να έχουν έσοδα που θα διατεθούν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Αποκαλύφθηκαν πλέον, γιατί αυτή τους η στάση στηρίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των απορριμμάτων, που αυτή είναι η αιτία για τα προβλήματα που ζούμε και των επιπτώσεων που υπάρχουν στην υγεία μας, στο περιβάλλον και το πορτοφόλι μας.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της πόλης και των χωριών του Δήμου Τρίπολης να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Τρίπολη 18/02/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog