Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

Κωνσταντινόπουλος: «Σε κίνδυνο κονδύλια €28 δισ. του ΕΣΠΑ»


Προειδοποίηση πως ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων, αλλά και των νέων δομών και διαδικασιών διαχείρισης του ΕΣΠΑ μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο κονδύλια ύψους 28 δισ. ευρώ απηύθυνε μέσω ερώτησης προς τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στην ερώτησή του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρεται στις προεκλογικά εξαγγελθείσες προθέσεις της Κυβέρνησης για την ανακατανομή των πόρων του υφιστάμενου ΕΣΠΑ 2007-2013, αλλά και του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020 (νέου ΕΣΠΑ), επισημαίνοντας πως «τυχόν καθυστέρηση της υλοποίησης των προγραμματισμένων δράσεων αλλά και των νέων δομών και διαδικασιών διαχείρισης μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο κονδύλια ύψους 28 δισ. ευρώ, τα οποία διεκδίκησε και πέτυχε η προηγούμενη Κυβέρνηση, οδηγώντας σε αδιέξοδο μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζομένους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που έχουν βασίσει τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη των επιχειρήσεών τους».

Για το λόγο αυτό, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ερωτά τον κ. Σταθάκη με ποιον τρόπο η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών των εξαγγελιών, δεδομένου ότι, αφενός οι διαθέσιμες πιστώσεις του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2007-2013 έχουν υπερκαλυφθεί και αποπληρωθεί σε ποσοστό 90%, και αφετέρου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη εγκρίνει το σύνολο των νέων τομεακών και Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της χώρας, στα οποία κάθε καθυστέρηση μπορεί να έχει ως συνέπεια έως και την αναστολή της χρηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται πως η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013 στο τέλος της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης είχε φτάσει συνολικά το 90% και για το 2014 το 94,6%. Παράλληλα, μετά την ψήφιση του νέου νόμου για το ΕΣΠΑ τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε δοθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η έγκριση για κονδύλια ύψους 28 δισ. ευρώ.

Πηγή:
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog