Τηλ. 27910-21031, mail: megalopolifm@gmail.com, fb: Megalopoli Radiostation, Twitter / Google+: Megalopoli FM
Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015
Γυμναστήριο τέλος: Η ορμόνη-χάπι που έχει τα ίδια αποτελέσματα με την άσκηση
Οι Αμερικανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει μια ορμόνη που μιμείται τις επιδράσεις της άσκησης, επιτρέποντας στους ανθρώπους να χάσουν βάρος μέσω της ρύθμισης του ζάχαρου στο αίμα τους.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια έχουν ανακαλύψει μια ορμόνη, με το κωδικό όνομα MOTS-C, η οποία αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στο σώμα να επεξεργάζεται αποτελεσματικά την γλυκόζη.
Η ινσουλίνη είναι η ορμόνη που μετακινεί τα σάκχαρα από τα τρόφιμα στη ροή του του αίματος. Η αντίσταση στην ινσουλίνη μπορεί να προκληθεί από την κακή διατροφή και μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2. Η Mots-C θα χρησιμοποιηθεί για την ενδυνάμωση του μυϊκού ιστού αποκαθιστώντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Με αυτόν τον τρόπο, οι επιστήμονες ελπίζουν να εξουδετερώσουν τα αποτελέσματα της κακής διατροφής και της γήρανσης του οργανισμού.
Ο ερευνητής Πίντσας Κοέν δηλώνει ότι η ανακάλυψη της νέας ορμόνης «αποτελεί μια σημαντική πρόοδο στον εντοπισμό νέων θεραπειών για ασθένειες που συνδέονται με την ηλικία , όπως ο διαβήτης». Η MOTS-c είναι η μοναδική από τις ορμόνες που βρίσκεται στον κώδικα DNA των μιτοχονδρίων, τα οποία είναι τα «εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος» των κυττάρων που μετατρέπουν την τροφή σε ενέργεια.
Οι επιστήμονές διοχέτευσαν με ένεση την ορμόνη σε ποντίκια που ακολουθούσαν μια δίαιτα ηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, η οποίο τυπικά τα ωθεί στην παχυσαρκία και στην ανάπτυξη αντίστασης στην ινσουλίνη. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό καθώς η MOTS-c κατέστειλε τις επιβλαβείς επιδράσεις και αύξησε παράλληλα την ευαισθησία της ινσουλίνης στον οργανισμό. Παρά το γεγονός ότι τα πειράματα έχουν διεξαχθεί μόνο σε ποντίκια, οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι μοριακοί μηχανισμοί, που βοηθούν στη επίδραση της ορμόνης στον οργανισμό, είναι ίδιοι σε όλα τα θηλαστικά, άρα και στους ανθρώπους. Μάλιστα, σχεδιάζουν να ξεκινήσουν σε τρία χρόνια τις κλινικές δοκιμές στους ανθρώπους.
Πηγή:
iefimerida.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog