Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Σταθάκης: Πρέπει να αποκλειστεί το πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτιο

Αναθεωρήσεις στις ιδιωτικοποιήσεις προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Αισιόδοξος για το Eurogroup της Δευτέρας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ενώ υπογράμμισε πως «το πιστωτικό επεισόδιο τον Μάρτιο πρέπει να αποκλειστεί. Εμείς προσερχόμαστε στο Eurogroup με ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων και φυσικά θα θέσουμε και το θέμα της ομαλής χρηματοδότησης της οικονομίας μέχρι τον Ιούνιο», είπε συγκεκριμένα.   

Σχετικά με το πώς θα αποφευχθεί το πιστωτικό γεγονός, ο ίδιος είπε ότι «η απάντηση είναι η πρώτη από τις τρεις διαδοχικές ανανεώσεις που υπάρχουν μπροστά μας, η πρώτη πήγε καλά, θα υπάρχει ομαλή ροή και για την δεύτερη και για την τρίτη. Η κατάσταση είναι απόλυτα διαχειρίσιμη, κατά τη γνώμη μου».   

Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μιλώντας στο ρ/σ Real fm, τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ένας κάνονας για όλα, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Όλοι θα συμφωνήσουμε και οι ξένοι και εμείς ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπως έγινε, είχε πάρα πολλά προβλήματα».   

Μάλιστα, τόνισε ότι το «πρώτο πρόβλημα ήταν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είχαμε μια μεταφορά κρατικού μονοπωλίου σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο», ενώ «το δεύτερο θέμα είναι ότι πάρα πολλές από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν ακολούθησαν τις προβλεπόμενες -από τους διεθνείς κανόνες- νομικές διαδικασίες», για να προσθέσει πως
«κάποιες που έχουν γίνει και έχουν ολοκληρωθεί και έχουν τηρήσει τους διεθνείς κανόνες, αυτές προφανώς δεν ανατρέπονται, γιατί εγείρει πάρα πολλές αξιώσεις εναντίον της χώρας. Κάποιες που έχουν γίνει, άλλα έχουν πάρα πολλά νομικά προβλήματα είναι προς αναθεώρηση. Τις εν εξελίξει προφανώς η νέα κυβέρνηση θα κοιτάξει μια προς μια, την καθεμία από αυτές, με ένα πρίσμα εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος»

Πηγή:
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog