Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Πειθαρχικές ποινές στους λαθροθήρες της Πελοποννήσου

ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


Αυστηρές ποινές επιβλήθηκαν το τελευταίο διάστημα σε λαθροθήρες στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, στα πλαίσια μηνυτήριων αναφορών που έγιναν μετά από ελέγχους των θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ’ ΚΟΠ, κατά το διάστημα λοιπόν των δύο τελευταίων εβδομάδων επιβλήθηκαν κατά περίπτωση οι εξής ποινές:

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τριπόλεως επέβαλε σε δύο λαθροθήρες την ποινή των 24 μηνών φυλάκισης συν 2.000 ευρώ πρόστιμο, στον κάθε ένα. Τα παραπτώματα που είχαν διαπράξει ήταν παράνομη θήρα την νύχτα, παραποιημένα όπλα απείθεια κ.τ.λ.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου επέβαλε την ποινή των 12 μηνών φυλάκισης και 1.100 ευρώ πρόστιμο σε λαθροθήρα που τον Ιούνιο του 2010 είχε θηρεύσει αγριογούρουνο κ.τ.λ.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου επέβαλε σε δύο λαθροθήρες την ποινή των 36 μηνών φυλάκισης στον έναν και 12 μηνών συν 3.500 ευρώ πρόστιμο στον άλλον. Και οι δύο αντιμετώπισαν τις κατηγορίες της αντίστασης, απειλής, απείθειας κ.τ.λ. που προέβαλαν κατά τον έλεγχο από Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες.

Σε όλες τις περιπτώσεις έγιναν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο κατασχέσεις των μέσων της παράνομης θήρας.

Πηγή:
knf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog