Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Σόιμπλε: Είναι ανοησία, δεν προσέβαλα ποτέ τον Βαρουφάκη

ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ REUTERS


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε την κατηγορία που του προσάπτεται ότι στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, μετά τον Ecofin, μίλησε απαξιωτικά για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έδωσε τη δική του εκδοχή μιλώντας στο Reuters, σύμφωνα με την οποία δεν υπήρξε ποτέ διάθεση να προσβάλει τον Έλληνα ομόλογό του. Συγκεκριμένα, σε ερώτημα που του τέθηκε για το διάβημα της ελληνικής πλευράς στο Βερολίνο, δήλωσε πως: «Όλα αυτά είναι ανοησίες. Όχι, δεν έχω προσβάλει τον Έλληνα ομόλογό μου»

Την Τρίτη το βράδυ υπήρξε έντονο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς το αντίστοιχο της Γερμανίας, με την ελληνική κυβέρνηση να εκφράζει την αντίδρασή της στις «ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις» που πραγματοποίησε ο κ. Σόιμπλε εναντίον του κ. Βαρουφάκη.

Το διάβημα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε κατόπιν συνεννόησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Κοτζιά και θεωρήθηκε επιβεβλημένο ανεξαρτήτως του αν οξύνει περαιτέρω την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Πάντως, η Deutsche Welle κάνει λόγο για παρανόηση του νοήματος των δηλώσεων του Σόιμπλε.Πηγή:
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog