Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ερώτηση για τα προβλήματα αστυνόμευσης του Δήμου Γορτυνίας

ΒΟΥΛΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Αρκαδίας – ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ:  Tον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκο Βούτση

ΘΕΜΑ: «Προβλήματα αστυνόμευσης Δήμου Γορτυνίας Αρκαδίας»


Κύριε Υπουργέ,
Θα ήθελα να θέσω υπόψη σας το πρόβλημα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Γορτυνίας, εξαιτίας της ελλιπούς στελέχωσης των τοπικών αστυνομικών τμημάτων. Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το γραφείο μου, ειδικά για το αστυνομικό τμήμα Δημητσάνας που είναι και η έδρα του Δήμου Γορτυνίας, υπηρετούν σε αυτό μόνο πέντε (5) αστυνομικοί, οι οποίοι καλύπτουν τους πρώην Δήμους Δημητσάνας, Τρικολώνων και Ηραίας, αποτελούμενες συνολικά από 29 δημοτικά διαμερίσματα διάσπαρτα σε ορεινή περιοχή με δύσβατους δρόμους, και με πληθυσμό 5.700 κατοίκους.

Το τελευταίο διάστημα, όπως θα σας ενημερώσουν και οι αρμόδιοι αστυνομικοί, έχει σημειωθεί αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, ειδικά στην περιοχή του πρώην Δήμου Ηραίας (που απέχει από τη Δημητσάνα περίπου μία ώρα), με πολλές διαρρήξεις σε οικίες. Οι κάτοικοι έχουν αναστατωθεί ιδιαίτερα, και είναι πολύ ανήσυχοι για την ασφάλεια των οικογενειών, αλλά και της περιουσίας τους.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ώστε να ενισχύσει τα μέτρα ενάντια στην εγκληματικότητα για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής;


Αθήνα, 12.03.2015



                                                                                                               Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
                                                                                         ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Μεχρι τις εκλογες στην ... Καρκαλου τραγουδουσαν Ρεμο ''εχω μαθει να κοιμαμαι με την πορτα ανοιχτη...''. Απο τις 26 Γεναρη και μετα το αισθημα ασφαλειας εχει χαθει στους γορτυνιους. Α, ρε Τσιπρα τι μας εκανες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog