Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τζιούμης: Ο δήμαρχος τρέχει πίσω από τις εξελίξεις


«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για τη δημοτική μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Κώστας Τζιούμης την Παρασκευή 27 Μαρτίου, προκειμένου να τοποθετηθεί επάνω στις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των απορριμμάτων που συνεχίζει να ταλανίζει την πόλη, ενώ τόνισε ότι ως παράταξη δεν συμφωνούν πια με την επιλογή της δημοτικής αρχής για τον ορισμό του παλαιού νταμαριού στον Άγιο Βλάση ως χώρου προσωρινής απόθεσης των απορριμμάτων, καθώς από εκεί περνά πηγή νερού που υδροδοτεί μέρος της Τρίπολης αλλά και γύρω χωριά.
Στην αρχή της τοποθέτησής του, ανέφερε: «Αυτό που βλέπουμε, είναι ότι η κατάσταση είναι αφόρητη, δεν έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια, οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι. Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε το κατεπείγον ΔΣ για τα απορρίμματα και ακολούθησαν δύο συσκέψεις των επικεφαλής. Τελικά, καταλήξαμε σε ιδιωτικό χώρο, διότι δεν μπορείς να πάρεις δημόσιο χώρο άμεσα».
Ακολούθως, απηύθυνε μια ρητορική ερώτηση, όπως είπε, αναφερόμενος στην καθυστέρηση του ορισμού ιδιωτικού χώρου από τη δημοτική αρχή:
«Γιατί η απόφαση για μίσθωση έγινε τώρα, και όχι πριν από τρεις ή και πέντε μήνες; Μεγάλο σφάλμα της διοίκησης του δήμου. Εμείς το είχαμε ως παράταξη ζητήσει από τον Σεπτέμβριο, για να έχουμε τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τα απορρίμματα. Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε, σχεδόν 4 μήνες είναι τα απορρίμματα στον δρόμο, και έτσι η απόφαση ελήφθη με το μαχαίρι στον λαιμό».

Ο κ. Τζιούμης επέρριψε σημαντική ευθύνη στη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα μπορούσε να έχει γίνει η επιλογή του χώρου με καλύτερες συνθήκες, αν είχε δημοσιευθεί μια προκήρυξη.
«Θα μπορούσαμε να είχαμε βρει καλύτερο χώρο από τον Άγιο Βλάση, ίσως και καλύτερη τιμή», υπογράμμισε.

Ως προς την επιλογή της θέσης στον Άγιο Βλάση και κάτω από τις συνθήκες με τις οποίες ελήφθη η απόφαση, είπε:
«Προχθές εμάς μάς προτάθηκε ένας χώρος χωρίς τοπογραφικό, και ψηφίστηκε ο χώρος με αυστηρές προϋποθέσεις, όπως να τηρηθούν τα όσα λέει ο Νόμος. Ο τόπος βρίσκεται μέσα σε δάσος, πρέπει να ληφθούν μέτρα αν τον εγκρίνει η Πυροσβεστική, ίσως πρέπει να φυλάσσεται όλο το 24ωρο. Αλλά και να εξασφαλισθεί ότι τα απορρίμματα θα μείνουν εκεί για ελάχιστους μήνες, και μετά θα μεταφερθούν σε ιδιωτική μονάδα διαχείρισης. Εμείς, σαν παράταξη, χωρίς να έχουμε άλλη επιλογή, είπαμε να ψηφίσουμε τον χώρο για να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη λεπτομέρεια της ύπαρξης πηγής νερού κοντά στο νταμάρι, για την οποία δεν έγινε λόγος στο Δημοτικό Συμβούλιο:
«Την επόμενη μέρα μάθαμε ότι κοντά στον χώρο υπάρχει μια πηγή από την οποία υδροδοτείται τμήμα της πόλης και κάποια χωριά. Δεν αναφέρθηκε εκείνο το βράδυ στο ΔΣ. Περίπου 800 μέτρα απέχει από το νταμάρι, εμείς όμως δεν συμφωνούμε πλέον με τη χρήση αυτού του χώρου, διότι δεν εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει επιμόλυνση από την προσωρινή έστω εναπόθεση των απορριμμάτων». «Ο δήμαρχος τρέχει πίσω από τις εξελίξεις», υπογράμμισε.

Ακόμη, ο κ. Τζιούμης ζήτησε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή ως προς το θέμα της δημοτικής μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων, τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση, διότι, όπως είπε, το πρόβλημα δεν λύνεται με τη δημιουργία μιας χωματερής. Τέλος, επέρριψε ευθύνη τόσο στη δημοτική αρχή όσο και στην Περιφέρεια για την καθυστέρηση των διαγωνισμών για την επιλογή αναδόχου.


arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog