Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ: Με βραβεία γυρίζει από το το Φεστιβάλ Καρδίτσας η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης (Βίντεο)

Ολοκληρώθηκε το 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας το οποίο διοργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Δήμο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Τη λήξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος συγχαίροντας όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του θεσμού και ιδίως στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κάθε φορά θέτει τον πήχη όλο και υψηλότερα.

«Δηλώνω αισιόδοξος γιατί η Καρδίτσα καταφέρνει και βγαίνει μπροστά» κατέληξε ο κ. Αλεξάκος.

Η Κριτική Επιτροπή, δίνοντας τέλος στην αγωνία των οχτώ συνολικά διαγωνιζόμενων θιάσων, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, τα οποία σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή έχουν ως εξής:

Βραβείο Καλύτερης Παράστασης (κατά πλειοψηφία) στη Θεατρική Ομάδα Πάτρας «ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ» για την παρουσίαση του έργου «2/1 φόνοι και 1 buldog».

Βραβείο Σκηνοθεσίας στη Λαμπρινή Μίχου για τη σκηνοθεσία του έργου «Ρώσικη Σαλάτα» που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης.

Βραβείο Επιλογής Κειμένου (κατά πλειοψηφία) στη Θεατρική Ομάδα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιλογή του έργου «Δον Καμίλο».

Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στη Νόνα Κοντοθόδωρα για την ερμηνεία της στο ρόλο «Γέρμα» στο έργο «Γέρμα» που παρουσίασε το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Βάιο Σπανό για την ερμηνεία του στο ρόλο «Δον Καμίλο» στο έργο «Δον Καμίλο» που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου στη Γιολάντα Δελή για την ερμηνεία της στο ρόλο της «Ιουστίνης» στο έργο «2/1 φόνοι και 1 buldog» που παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα Πάτρας «ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ».

Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στον Κώστα Μαζαράκη για την ερμηνεία του στο ρόλο «Βούλης» στο μονόπρακτο «Ο Φώντας» του Μ. Ευθυμιάδη του έργου «Πες πως είναι αύριο, πες πως ήταν χθες» που παρουσίασε το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κορινθίων.

Βραβείο Σκηνογραφίας (ομόφωνα) στον Γιάννη Κρανά για την σκηνογραφία του έργου «Γέρμα» που παρουσίασε το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

Βραβείο Ενδυματολογίας (ομόφωνα) στον Γιάννη Κρανά για τις ενδυμασίες στο έργο «Γέρμα» που παρουσίασε το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης (ομόφωνα) στο Γιάννη Ψειμάδα για τη μουσική σύνθεση του έργου «ΓΕΡΜΑ» που παρουσίασε το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

Βραβείο Μουσικής Επένδυσης (ομόφωνα) στον Πάνο Τσέγκα για τη μουσική επιμέλεια του έργου «Ο Πατέρας» που παρουσίασε ο Καλλιτεχνικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δ.Ε. Βοιών Μονεμβασιάς  «ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ».

Βραβείο Κοινού (με ποσοστό 82,24%) στον Πολιτιστικό, Γυμναστικό Σύλλογο «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» Βέροιας για το έργο «Ο βάλτος είναι πάντα εκεί…».

Η Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης στο Φεστιβάλ Καρδίτσας 
(στυγμιότυπα από την παράσταση)


ΕΠΑΙΝΟΙ:
1) Στον Χρήστο Κασσελούρη για το έργο «Πρόταση σε γάμο» του Τσέχωφ της Θεατρικής Ομάδας Μεγαλόπολης Αρκαδίας στο ρόλο του Τσιμπουκώφ.

2) Στον Βασίλη Χόβαρη για το έργο «Πρόταση σε γάμο» του Τσέχωφ της Θεατρικής Ομάδας Μεγαλόπολης Αρκαδίας στο ρόλο του Λομώφ.

3) Στην Κωνσταντίνα Μασούρα για το έργο «Πρόταση σε γάμο» του Τσέχωφ της Θεατρικής Ομάδας Μεγαλόπολης στο ρόλο της κόρης Ναταλίας Στεφάνοβνα.

4) Στη Ναταλία Στυλιανού για τη Χορογραφία - Κίνηση στην παράσταση «ΓΕΡΜΑ» του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα

5) Στην Μαριλού Ταμβάκη για το ρόλο της «Παγώνας» στο έργο «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Κηφισιάς.

6) Στον Παναγιώτη Τσέγκα για το ρόλο του «Ίλαρχου» στο έργο «Ο Πατέρας» που παρουσίασε ο Καλλιτεχνικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Δ.Ε. Βοιών Μονεμβασιάς Λακωνίας «ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ».

7) Στον Καλλιτεχνικό, Πολιτιστικό Σύλλογο Δ.Ε. Βοιών Μονεμβασιάς Λακωνίας «ΤΕΧΝΗ ΧΡΩ» για την επιλογή κειμένου.

------------------

Τα μέλη της Θεατρική Ομάδας Μεγαλόπολης, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Νίκος Σπυρόπουλος, Σωτήρης Μπελιάς και Χρήστος Κασσελούρης, φιλοξενήθηκαν την Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015 στις "Πρωινές Σοφίες" με την Σοφία Στρατή και μας μίλησαν για την επιτυχία της Ομάδας στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Καρδίτσας και πολλά άλλα!

Ακούστε τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog