Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Διακεκριμένος οικονομολόγος θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

                 Τρίπολη

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα τις απειλές και τις ευκαιρίες για τη δημοκρατία και το ερώτημα της άμεσης δημοκρατίας, με ομιλητή τον διακεκριμένο οικονομολόγο και συγγραφέα Νίκο Κυριαζή, διοργανώνει το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Τρίτη 10 Μαρτίου (ώρα18:00).

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του καθηγητή του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτη Λιαργκόβα, ο Νίκος Κυριαζής θα αναφερθεί στις διαφορές ανάμεσα στην άμεση και έμμεση δημοκρατία, ενώ θα συζητηθεί το κατά πόσο δημοκρατική είναι η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε σύγκριση με άλλες χώρες και ομοσπονδίες.

Ο Νίκος Κυριαζής υπήρξε σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δύο φορές σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γ. Γεννηματά, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπ. Προεδρίας (με Υπουργό τον Α. Πεπονή, 1993-1994), καθηγητής των Πανεπιστημίων Harvard και Trier Γερμανίας και σήμερα είναι καθηγητής και πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Για τη συνολική του προσφορά στα ευρωπαϊκά ιδεώδη, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας τον τίμησε με το ανώτατο παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

Το επιστημονικό του έργο, το οποίο έχει μεταφρασθεί σε 8 γλώσσες, ακόμα και Ιαπωνικά, περιλαμβάνει 7 βιβλία, 40 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά journals και πάνω από 300 στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ. Ως συγγραφέας έχει εκδώσει 17 μυθιστορήματα και μια ποιητική συλλογή.

Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Κυριαζής είναι γιος του αγωνιστή της Δημοκρατίας και πολυβραβευμένου συγγραφέα Κώστα Κυριαζή, ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Έθνος» και της δημοσιογράφου Άρτεμης Κυριαζή, η οποία υπήρξε η πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος Αθηναίων το 1975.

Σήμερα ο Νίκος Κυριαζής είναι Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου «Κώστας Κυριαζής», το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους της οικογένειας.

Πληροφορίες εκδήλωσης
Ημερομηνία: Τρίτη 10 Μαρτίου
Ώρα: 18:00
Χώρος: Αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Είσοδος: ελεύθερη για το κοινό. 

Πηγή:
kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog