Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Το Eurosport φέρνει στην Ελλάδα την Major League Soccer!


Αθήνα, 6 Μαρτίου 2015 – Tο Eurosport ανακοινώνει την υπογραφή της συμφωνίας με την Major League Soccer (MLS) για την μετάδοση των αγώνων της σε όλες της τηλεοπτικές Ευρωπαϊκές ζώνες του καναλιού -με εξαίρεση αυτήν του Ηνωμένου Βασιλείου- ξεκινώντας άμεσα, από την πρεμιέρα της φετινής σεζόν, της 20ής της ιστορίας της MLS. Η συμφωνία ισχύει από το 2015 έως το 2018 για την περίοδο 10 μηνών (από Μάρτιο έως Δεκέμβριο)!

Η τετραετής συμφωνία περιλαμβάνει αποκλειστικά τηλεοπτικά και ψηφιακά δικαιώματα για όλα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, το Ολ Σταρ Γκέιμ και τα πλέι-οφ που οδηγούν στην κατάκτηση του MLS Cup.

Οι αναμετρήσεις θα προβάλλονται τόσο στο Eurosport όσο και στο Eurosport 2, καθώς επίσης και στο Eurosport Player, την διαδικτυακή τηλεοπτική υπηρεσία του ομίλου.

Η λίγκα MLS του επαγγελματικού ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ιδρύθηκε το 1996 και πλέον αποτελείται από 20 συλλόγους των ΗΠΑ και του Καναδά που στοχεύουν στην κατάκτηση του τίτλου του MLS Cup, το οποίο κέρδισε πέρυσι η LA Galaxy για πέμπτη φορά.

Τα τελευταία χρόνια η λίγκα απολαμβάνει μια ραγδαία ανάπτυξη. Τα παιχνίδια της σεζόν του 2014 παρακολούθησαν περισσότεροι από έξι εκατομμύρια θεατές και πλέον ο μέσος όρος εισιτηρίων στους αγώνες της MLS ξεπερνά τον αντίστοιχο του NBA και του NHL.

O Peter Hutton, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurosport, σχολίασε:
“Είναι ευχαρίστησή μας να ανακοινώνουμε το μακροπρόθεσμο όραμα της MLS. Οι πρόσφατες μεταγραφές των Steven Gerrard και Frank Lampard αποτελούν μια επιπλέον απόδειξη για την πρόθεση της λίγκας και των ιδιοκτητών των συλλόγων να επενδύσουν σε παγκοσμίως αναγνωρισμένους ποδοσφαιριστές. Αυτό μας βοηθά να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της MLS διεθνώς, καθώς έχουμε την πρόθεση να μεταδίδουμε τα παιχνίδια απ’ ευθείας και στις ζώνες υψηλής τηλεθέασης, ώστε να προσεγγίσουμε το μέγιστο Ευρωπαϊκό κοινό. Καθώς συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα του Eurosport, η συμφωνία με την MLS αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αύξηση τους ποδοσφαιρικού περιεχομένου του καναλιού, αλλά και μια ένδειξη της εμπιστοσύνης μας στην συνεχιζόμενη ανάπτυξη της λίγκας”.

“Σε μια σεζόν – ορόσημο για την MLS, είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση της συνεργασίας με το Eurosport που μας επιτρέπει να επεκτείνουμε σημαντικά το διεθνές μας αποτύπωμα”, δήλωσε ο Gary Stevenson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MLS Business Ventures, προσθέτοντας: “Το Eurosport έχει χτίσει τη φήμη του προσφέροντας παγκόσμιας κλάσης περιεχόμενο στους Ευρωπαίους τηλεθεατές και είμαστε ενθουσιασμένοι που αποτελούμε τον νέο του συνεργάτη. Με τις δύο νέες ομάδες, New York City FC και Orlando City SC, παγκόσμιοι αστέρες του ποδοσφαίρου όπως οι David Villa, Frank Lampard και Kaká έρχονται στην λίγκα που φιλοξενεί ποδοσφαιριστές οι οποίοι εκπροσωπούν σχεδόν 60 χώρες. Το 2015 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά για την MLS”.



Πρόγραμμα Μεταδόσεων:

Έως και 4 αναμετρήσεις θα προβάλλονται σε απ’ ευθείας μετάδοση κάθε Σαββατοκύριακο στο Eurosport και το Eurosport 2. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή στο Eurosport 2 σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης θα προβάλλεται μια ημίωρη εκπομπή με της προαναγγελία κάθε αγωνιστικής.

Πρεμιέρα: 

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015: 
- LA Galaxy - Chicago Fire ΖΩΝΤΑΝΑ στις 05:00 στο Eurosport
- D.C. United - Montreal Impact ΖΩΝΤΑΝΑ στις 22:00 στο Eurosport 2

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015: 
- Orlando City SC - New York City FC ΖΩΝΤΑΝΑ στις 23:00 στο Eurosport
- Sporting Kansas City - New York Red Bulls ΖΩΝΤΑΝΑ στις 01:00 στο Eurosport


Ενόψει του ντεμπούτου τους με τις Orlando City SC και New York City FC, στην Κυριακάτικη μονομαχία των δύο ομάδων, ο Kaká και ο David Villa ανακρίνονται από το Eurosport σε μια αποκλειστική ημίωρη εκπομπή την Κυριακή στις 22:30, αμέσως πριν την έναρξη των αγώνων.

Οδηγός Προγράμματος: programmeguide.eurosport.com
Πρόγραμμα: tv.eurosport.com/tvschedule.shtml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog