Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Νέα διενέργεια διαγωνισμού για τα απορρίμματα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου (video)

Η Οικονομική Επιτροπή ζητεί από τον ΦΟΔΣΑ να προτείνει πιθανές ανάδοχες εταιρίες για το έργο, ώστε να εξασφαλιστεί η νομιμότητα



Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 20:00 συνεδρίασε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η αντιπεριφερειάρχης κυρία Νικολάου στην αρχή της συνεδρίασης ανέφερε στην εισήγησή της ότι «η Τρίπολη έχει ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή» και υπογράμμισε:
«Ο τρόπος ο οποίος δρούμε, είναι ο τρόπος που δείχνει ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε λεπτό. Εμείς θεωρούμε ότι είμαστε σε έκτακτη ανάγκη, οι πολίτες θέλουν να δράσουμε γρήγορα, όπως και η έκτακτη ανάγκη το επιβάλει». 
Ακολούθως, αναφέρθηκε στον νέο επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στην ενημέρωση που έλαβε από την Οικονομική Επιτροπή ως προς την ανάγκη να βρεθεί επειγόντως λύση για τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης.

«Ο νέος επίτροπος που ανέλαβε, ήρθε σε επαφή μαζί μας και άκουσε όλα αυτά που είχαμε να πούμε περί έκτακτης ανάγκης και δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Τρίπολης. Ο επίτροπος τώρα αναμένει τις επόμενες ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε άμεσα»
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, λέγοντας ότι:
«Η σημερινή συνεδρίαση στόχο έχει να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να δοθεί άμεση λύση. Η πόλη βρίσκεται σε συναγερμό. Τεκμηριώνουμε τη θέση της Περιφέρειας η οποία θεωρεί αδιανόητο να περιμένουμε πάρα πολλές μέρες για να κινηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης».
Τέτοια θέματα δεν προσφέρονται για πολιτική αντιπαράθεση
Η κυρία Νικολάκου αναφέρθηκε στα πυρά τα οποία έχει δεχθεί η Περιφέρεια ως προς την ευθύνη της για το ζήτημα των απορριμμάτων, υπογραμμίζοντας ότι η Οικονομική Επιτροπή επιλέγει να μην απαντήσει, διότι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις:
«Υπήρξε μια απίστευτη μεθόδευση, και όλοι έριχναν το μπαλάκι στην Περιφέρεια. Εμείς, όμως, επιλέγουμε να τρέξουμε τις διαδικασίες της Προγραμματικής Σύμβασης και δεν θα απαντήσουμε. Στόχος ήταν να εγκρίνει μια νέα διαδικασία, με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογράψει με τον Δήμο η Περιφέρεια»

Διευκρίνισε, δε, ότι η προηγούμενη διαδικασία η οποία είχε ξεκινήσει με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης διεκόπη στη συνεδρίαση της Δευτέρας και έπεται η έγκριση νέας διενέργειας διαγωνισμού, με τα νέα τεύχη εκκίνησης. Και ανακοίνωσε ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι εταιρίες που θα υποβάλουν αίτηση στον διαγωνισμό θα είναι καθόλα νόμιμες και αδειοδοτημένες, η Οικονομική Επιτροπή καλεί τον ΦΟΔΣΑ να προτείνει τις εταιρίες που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, ώστε να τηρηθεί κάθε νομιμότητα και να μην υπάρξει καθυστέρηση.

Όπως εξήγησε, όταν οι εταιρίες υποβάλουν τις προτάσεις τους, η Οικονομική Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου την Πέμπτη, για να οριστικοποιήσει τον ανάδοχο. Ακόμη, επεσήμανε ότι ορίστηκαν επιτροπές Ενστάσεων, Παρακολούθησης και Σχεδιασμού του έργου, για να είναι άμεσες οι διαδικασίες, με μέλη υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Και ανακοίνωσε ότι έως την Παρασκευή θα προχωρήσει η συμβασιοποίηση του έργου.

Τέλος, η κυρία Νικολάκου ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τα έξι μέλη της πλειοψηφίας που παραβρέθηκαν στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα.

Και συμπλήρωσε με νόημα:
«Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι κάποιοι υπεύθυνοι λεονταρίζουν. Και επιλέγουμε να μην απαντήσουμε σε κανέναν και να συνεχίσουμε το έργο μας. Η ευθύνη δεν ανήκει στην Περιφέρεια, και παρόλα αυτά, υπογράψαμε σύμβαση με τον Δήμο. Ελπίζω ο Δήμος Τρίπολης να βρει κάποιους χώρους απόψε, και η Περιφέρεια είναι εδώ για να προσφέρει 300.000 ευρώ από την ΚΑΠ για να καθαρίσει η πόλη».

Αν ρωτήσει κάποιος πολίτης, την ΠΣ την υπογράψαμε με τον Δήμο. Ελπίζουμε ο δήμος απόψε να βρει κάποιους χώρους. Η Περιφέρεια είναι εδώ να δώσει 300.000 από την ΚΑΠ, για να καθαρίσει η πόλη.




arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog