Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Στον Άγιο Βλάση Σιλίμνας τα σκουπίδια Τρίπολης - Η πρόταση / Η ψηφοφορία / Λεπτομέρειες


Δήμαρχος: 
«Ο χώρος στη Σιλίμνα μας δίνει τη δυνατότητα να καθαρίσει η πόλη σε 15 μέρες»!

Στο πλαίσιο της συζήτησης, που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής είπε ότι «αυτός ο χώρος στη Σιλίμνα, μας δίνει τη δυνατότητα, σε 12 με 15 μέρες, να καθαρίσει η πόλη».

Υπογράμμισε ότι άμεσα, θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν τα απορρίμματα εκεί.
Επίσης, εξήγησε ότι ο Δήμος θα τρέξει μία εργολαβία για μεταφορά απορριμμάτων εκτός δήμου και παράλληλα άλλη εργολαβία, για μεταφορά, θα τρέξει και η περιφέρεια. Αυτό είπε ότι υπερκαλύπτει την ποσότητα σκουπιδιών που είναι σήμερα στην πόλη και καλύπτει επίσης και τα σκουπίδια που θα παραχθούν για 1-2 μήνες ακόμα στην πόλη.

Ενώ, τόνισε ότι «υπάρχει και το μαξιλάρι των 5.000 τόνων στην Κοζάνη. Δεν είναι πρόθεσή μας γιατί είναι τεράστιο το κόστος. Θα πάμε μόνο αν υπάρχει ανάγκη».

-------------
Σκουπίδια κοντά στη Σιλίμνα: 
Τα «ναι», τα «παρών» και το ένα «όχι» στην ψηφοφορία


Για την έκταση στον Άγιο Βλάση, προκειμένου να πάνε εκεί τα σκουπίδια, έγινε ονομαστική ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ναι» ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων Παυλή, Τζιούμη, Γιαννούλη, καθώς και ο Παρασκευάς Νίκου (της παράταξης Τσιαμούλου), όπως και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κάμαρης, με την επιφύλαξη να φύγουν άμεσα.
«Παρών» ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Σμυρνιώτη και ο Νίκος Τσιαμούλος. «Όχι» ψήφισε ο Νικολάου.

-------------
Όλες οι λεπτομέρειες για το ακίνητο στη Σιλίμνα 
που θα πάνε τα σκουπίδια! 

Το ακίνητο που πρότεινε ο Δήμαρχος για να πάνε τα σκουπίδια βρίσκεται στα όρια Τριπόλεως – Σιλίμνας, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Βλάση.

Η μίσθωση θα είναι 1800 ευρώ ανά μήνα, για ένα χρόνο. Ο Δήμος μπορεί να παρατείνει τη μίσθωση για 6 μήνες, μονομερώς.

Πρόκειται για συνεχόμενα ακίνητα συνολικής έκτασης 23.743,93 τ.μ. ιδιοκτησίας Κωνσταντίνας συζ. Σταμάτη Αδαμόπουλου το γένος Ιωάννη Κόλλια και του Χρήστου Κόλλια του Ιωάννου και της Φωτεινής, στην περιοχή Τεπέ.

Ο Δήμαρχος είπε ότι
«είναι ενιαίος χώρος, είναι μέσα στο δάσος, έχει πολλά δένδρα γύρω γύρω, έχει αρκετά ξέφωτα μπροστά στο νταμάρι, που μας δίνει να αφήσουμε τους σάκους εκεί. 
Θα γίνει περίφραξη σε ένα μικρό κομμάτι, μπροστά στη είσοδο, για να αποκοπεί οποιαδήποτε επαφή με το εσωτερικό. Εκεί θα υπάρξει μόνιμη πυρασφάλεια, σε 24ωρη βάση. 
Το βράδυ, θα υπάρχει ιδιωτική φύλαξη. Την ημέρα θα υπάρχει παρουσία ο Δήμος με υπαλλήλους του. Θα υπάρχει μόνιμο πυροσβεστικό του δήμου με δεξαμενή νερού. 

Υπάρχει απαλλαγή του Δασαρχείου για το οικόπεδο αυτό και δεν είναι περιοχή Natura"



kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog