Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Ρένα Δούρου: Οι 10.000 επανασυνδέσεις ρεύματος έγιναν 98 ...

Σε 98 νοικοκυριά, στα οποία είχε διακοπεί το ρεύμα, παρενέβη η Περιφέρεια Αττικής και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρίστος Καραμάνος κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Όπως είπε στο πλαίσιο της ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», έγιναν 325 αιτήσεις. Από αυτές, σε 98 περιπτώσεις παρενέβη η Περιφέρεια Αττικής, σε εννέα περιπτώσεις δεν παρενέβη διότι υπήρχε διαπιστωμένη ρευματοκλοπή και στις υπόλοιπες δεν υπήρχε διακοπή ρεύματος, αλλά οι καταναλωτές προσήλθαν στην Περιφέρεια με λογαριασμούς διακοπής ρεύματος. Όπως είπε ο κ. Καραμάνος, οι τελευταίες περιπτώσεις μπορεί να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Υπάρχουν 7.000 - 10.000 νοικοκυριά που εκτιμάται ότι έχουν παρατύπως επανασυνδέσει την κομμένη παροχή ρεύματος, είπε ο κ. Καραμάνος προσθέτοντας ότι και αυτά τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας. Σε ό,τι αφορά το κόστος των 98 συνδέσεων, ο κ. Καραμάνος είπε ότι το ποσό που έχει δεσμευθεί να πληρώσει η Περιφέρεια Αττικής στη ΔΕΗ για τις επανασυνδέσεις ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις 15 Δεκεμβρίου 2014 η Περιφέρεια Αττικής είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια αναλάμβανε την κάλυψη δαπάνης έως 360 ευρώ το χρόνο ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Στις 19 Δεκεμβρίου, ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα. Ο σημερινός πρωθυπουργός είχε συγχαρεί την κ. Δούρου
«για την πρωτοβουλία να βρουν τους απαραίτητους πόρους, προκειμένου να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες επανασύνδεσης ρεύματος και κάλυψης των βασικών αναγκών για ένα χρόνο σε πάνω από 10.000 περιπτώσεις στην Περιφέρεια Αττικής». 

Η Περιφερειάρχης Αττικής στη συνέχεια σε δηλώσεις και συνεντεύξεις της -μεταξύ άλλων στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel"- είχε δηλώσει ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν δεσμευθεί 2,25 εκατ. ευρώ.


airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog