Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Λαική Συσπείρωση: Λεφτά για κάθε δράση, όχι όμως για την υγεία των κατοίκων της Μεγαλόπολης

Τρίπολη, 2 Απρίλη 2015

ΛΙΓΝΗΤΟΣΗΜΟ
Λεφτά για κάθε δράση, 
όχι όμως και για την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων 
του Λεκανοπέδιου Μεγαλόπολης.

     Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η επιτροπή παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου (του γνωστού Λιγνιτόσημου) και με τη νέα τους σύνθεση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ) συνεχίζουν προκλητικά να αρνούνται τη χρηματοδότηση επιδημιολογικής έρευνας για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους στο Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης παρά τη χρονίζουσα όξυνση που παρουσιάζουν τα προβλήματα υγείας. Στις 19/3/2015 συνεδρίασε η επιτροπή παρακολούθησης του Λιγνιτόσημου με πρόεδρο τον κ. Τατούλη και αποφάσισε τη χρηματοδότηση για διάφορα έργα, ενταγμένα στο 4ο ΕΑΠ, π/υ 32.778.686 ευρώ, που είναι συνέχεια του 3ου ΕΑΠ, π/υ 33.339.941 ευρώ.

  Μεταξύ των άλλων ενέκριναν ποσό 70.000 ευρώ στην Αρκαδία Α.Ε. για έργο οργάνωσης Διοικητικής Υποστήριξης γραφείου Ε.Α.Π. Λεκανοπέδιου Μεγαλόπολης, με μοναδική διαφωνία, του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως το πια μορφή εργασίας λάστιχο θα εφαρμόσουν στο προσωπικό, μπλοκάκι ή μερική απασχόληση; Τελικά κέρδισε το μπλοκάκι.

Ούτε σκέψη για επιδημιολογική έρευνα.
   Τη Δευτέρα 30/3/2015 το θέμα συζητήθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ψηφοδελτίου που στηρίζει το ΚΚΕ, Βαγγέλης Γούργαρης ζήτησε για άλλη μια φορά τη χρηματοδότηση επιδημιολογικής έρευνας για το Λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, αίτημα που για άλλη μια φορά απέρριψαν. Είναι πρόκληση να έχουν διαχειριστεί μέχρι τώρα πάνω από 66 εκατ. ευρώ λιγνιτόσημου και να μην δίνουν 200.000 ευρώ για την επιδημιολογική έρευνα για την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων του Λεκανοπεδίου.
Οι Γιατροί Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης ήταν απόλυτα αρνητικοί.

   Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Μεγαλόπολης δικαιούνται τουλάχιστον από τα δικά τους λεφτά, από το Λιγνιτόσημο, τη διεξαγωγή μιας σοβαρής και επίκαιρης επιδημιολογικής έρευνας. Εμείς θα συνεχίσουμε να το απαιτούμε.

   Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Μεγαλόπολης να οργανώσουν την πάλη τους και να το επιβάλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog