Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Αναβολή για τα ασφαλιστικά μέτρα στο Λεβίδι

Κατόπιν αιτήματος των κατοίκων της περιοχής


Την Παρασκευή 3 Απριλίου θα εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία είχαν ζητήσει οι κάτοικοι του Λεβιδίου για την προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων στη χωματερή του Λεβιδίου στη θέση «Μαγούλα».

Στο δικαστήριο, αυτή τη φορά, τόσο ο Δήμος Τρίπολης όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους. Οι κάτοικοι του Λεβιδίου, όμως, ζήτησαν την αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων. Ο Δήμος και η περιφέρεια αρνήθηκαν σφοδρά και δεν συναίνεσαν στην αναβολή, προκειμένου να μην κωλυσιεργεί η υπόθεση και να μην μένουν εκκρεμότητες.

Θεωρείται πιθανόν οι κάτοικοι του Λεβιδίου να έλαβαν γνώση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία δικαιώνει τον Δήμο Τρίπολης και χρειάζονται χρόνο, προκειμένου να ανασυντάξουν την τακτική τους από τούδε και στο εξής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη ότι ο Δήμος Τρίπολης, λόγω της έκτακτης ανάγκης, έχει δικαίωμα οποτεδήποτε θελήσει να μεταφέρει τα απορρίμματα στο Λεβίδι, ανεξάρτητα από το αν η περιοχή είναι δασική ή αν προστατεύεται.

Ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 15 Μαΐου 2015, ημέρα Παρασκευή, καθώς ήταν η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία που διέθετε το Μονομελές, διότι, λόγω των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η αμέσως επόμενη διαθέσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι του Λεβιδίου κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απόφασης του δημάρχου να μεταφερθούν τα απορρίμματα στη χωματερή στη θέση «Μαγούλα» του Λεβιδίου. Ο δικηγόρος των κατοίκων κ. Κώστας Γκότσης είχε επισημάνει ότι υπάρχει απόφαση από το 2011 να μην λειτουργεί ο ΧΑΔΑ.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ήταν προγραμματισμένη να λάβει χώρα την Παρασκευή 6 Μαρτίου, όμως μετά από αίτημα των κατοίκων του Λεβιδίου προκειμένου να κλητευθεί εκ νέου η περιφέρεια Πελοποννήσου για την οποία δεν παραβρέθηκε κανείς, η υπόθεση αναβλήθηκε.
Τέλος, σημειωτέον ότι την Παρασκευή 3/4 στο Δικαστήριο δεν βρέθηκαν αρκετοί κάτοικοι του Λεβιδίου, όπως τις προηγούμενες φορές.

arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog