Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΕΛΜΕ Αρκαδίας: Να καταργηθούν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αρκαδίας εκτιμά ότι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είναι δομές που αυξάνουν τη γραφειοκρατία, δεν έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες, αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης και, εν πάση περιπτώσει, όλες οι αρμοδιότητές τους θα μπορούσαν κάλλιστα να ασκηθούν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και από τα αντίστοιχα υπηρεσιακά Συμβούλια. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να καταργηθούν.

Όμως, ακόμα κι αν κάποιοι κρίνουν αναγκαία την ύπαρξή τους, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική τη διάταξη του ν. 3879/10 (άρθρ. 26, παρ. 14) με την οποία τοποθετούνται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης κατ’ εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, σε θέση σχολικού συμβούλου.

Επιβραβεύονται με αυτό τον τρόπο στελέχη που επιλέγονται με πολιτικά κριτήρια από τον εκάστοτε Υπουργό Παιδείας. Ειδικά στην παρούσα συγκυρία οι τέως περιφερειακοί διευθυντές παρουσιάζονται τουλάχιστον ασυνεπείς ως προς την «δίκαιη» αξιολόγηση, την οποία ευαγγελίζονταν και προωθούσαν, εφόσον επιδιώκουν να καταλάβουν μια θέση για την οποία τα κριτήρια επιλογής είναι διαφορετικά από εκείνα των περιφερειακών διευθυντών. Τους καλούμε να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις, όπου οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

Απαιτούμε την κατάργηση της σχετικής διάταξης του ν. 3879/10.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Ο Πρόεδρος
Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Νούσιος
Ηλίας Αγγελάκος
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ακαδημίας 12, 221 00 Τρίπολη
e-mail: elmearkadias@gmail.com
Τρίπολη 28 Απριλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog