Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Τσιαμούλος: Θράσος από εκείνους που ο λαός έχει στείλει στην πολιτική χωματερή (video)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο κ. Ν. Τσιαμούλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τρίπολη - Αλλάζουμε τα δεδομένα» την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, στην οποία αναφέρθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο, και εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον εκείνων που, όπως είπε,
«ο λαός αναγνωρίζει το θράσος και την ανευθυνότητά τους και τους έχει ήδη πετάξει στη χωματερή».
Κατ' αρχάς, ο κ. Τσιαμούλος αναφέρθηκε σε όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει για την επίλυση του μείζονος προβλήματος της πόλης από τις 18 Μαρτίου, όταν πραγματοποιήθηκε -ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής- συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων, κατά την οποία διατυπώθηκαν από όλους απόψεις και ενδεχόμενες λύσεις.

Κατά τη συνάντηση αυτή, η κυρία Γιαννούλη και ο κ. Κούρος είχαν προτείνει να ανοίξουν όλοι οι παλαιοί ΧΑΔΑ, ενώ η παράταξη του κ. Τσιαμούλου διαφώνησε. Ακόμη, ο κ. Τσιαμούλος ανέφερε ότι ο κ. Κοκοσιούλης είχε ενημερώσει τους επικεφαλής ότι οι έξι ΧΑΔΑ δεν μπορούν να δεχθούν άλλα απορρίμματα.

Τότε, στις 18 Μαρτίου, επεσήμανε ο κ. Τσιαμούλος ότι ως παράταξη ζήτησαν να οργανωθεί η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση και η διαλογή στην πηγή άμεσα, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων, και φυσικά να προχωρήσει γρήγορα η προσωρινή διαχείριση.
«Στις 19 Μαρτίου, ζήτησε η παράταξή μας από τις Τεχνικές Υπηρεσίες να μας ενημερώσουν αν χωράνε οι ΧΑΔΑ απορρίμματα.Πέρα από τη Μαγούλα στο Λεβίδι (που μπορεί να λάβει 800 κυβικά), κανένας άλλος ΧΑΔΑ δεν μπορεί να χωρέσει άλλα»
επεσήμανε ο κ. Τσιαμούλος.
«Το Πλάτωμα, όπως γνωρίζουν όλοι από τη μελέτη του ΙΓΜΕ, τις αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ, τις δικαστικές αποφάσεις, τις αποφάσεις όλων, και του κ. Σμυρνιώτη και του κ. Παυλή, και των Υγειονομικών Υπηρεσιών, δεν μπορεί να δεχθεί άλλα απορρίμματα»
είπε, και εξέφρασε την απορία του για το πώς η κυρία Γιαννούλη είχε αναφερθεί στο Πλάτωμα, λέγοντας ότι είχε η ίδια μεταβεί εκεί και την ενημέρωσαν ότι υπάρχουν δέκα διαθέσιμες γούβες που μπορούν να δεχθούν απορρίμματα.
«Η κυρία Γιαννούλη λείπει πολλά χρόνια, και φαίνεται ότι δεν την έχουν ενημερώσει σωστά», είπε.

Ακολούθως, παρατήρησε ότι ο κ. Κούρος είχε πει ότι δεν συμφωνούσε με τον ορισμό νέου χώρου προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων, και ότι θα έπρεπε να ανοίξουν οι ΧΑΔΑ, και ότι θα ψήφιζε «παρών» στην περίπτωση που οριζόταν νέος χώρος για τα απορρίμματα.
Τελικώς, όπως είπε ο κ. Τσιαμούλος, ο κ. Κούρος ψήφισε «ναι».

Υπάρχουν κανόνες στη δημοκρατία, που πρέπει να τους διαφυλάξουμε.
Ας υπάρξει υπευθυνότητα, δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τους συμπολίτες μας

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιαμούλος συνέχισε την ενημέρωση, αναφερόμενος στις 21 Μαρτίου, όταν οι δημοτικές παρατάξεις εξουσιοδότησαν τον δήμαρχο να βρει χώρο προσωρινής αποθήκευσης για τα απορρίμματα. Στις 23 Μαρτίου ήρθε προς ψήφιση ο χώρος του Αγίου Βλάση, και, όπως είπε, ψήφισαν όλοι «ναι», εκτός από τον κ. Νικολάου.

Ακολούθως, επιτέθηκε εναντίον μιας
«κατηγορίας συμπολιτών, κάποιοι που συστηματικά τοποθετούνται όταν τα σκουπίδια μένουν στον δρόμο, παλαιοί σύμβουλοι, που δεν έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος τούς έχει στείλει στη χωματερή ήδη. Η τήρηση των δικαστικών αποφάσεων είναι θεμελιώδης λίθος της δημοκρατίας και αυτός ο πολιτισμός δεν έχει φτάσει σε αυτούς τους συμπολίτες μας που φαίνεται ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτοί οι άνθρωποι ζουν σε άλλον πλανήτη, αλλάζουν την ψήφο τους και χάνουν ό,τι τους έχει μείνει από την αξιοπιστία τους. Θράσος ή ανικανότητα; Το σύστημα συντηρεί τα συμφέροντα».
«Δεν μπορούμε να κάνουμε κωλοτούμπες, λες και οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται ή δεν έχουν μνήμη. Αυτή είναι μια αλλοπρόσαλλη πολιτική, που κάνει καθημερινώς ρεζίλι την πόλη μας στα ΜΜΕ και Ευρώπη», επεσήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ως προς το τι απαντά στον κ. Παυλή, ο κ. Τσιαμούλος επεσήμανε:
«Ας θυμηθεί ο κ. Παυλής τι ψήφιζε σε παρόμοιες περιπτώσεις, όταν τα απορρίμματα ήταν για καιρό στους δρόμους».
Τέλος, ο κ. Τσιαμούλος είπε ότι η παράταξή του ζητεί συνεχή και πλήρη ενημέρωση, ωστόσο έως σήμερα δεν έχουν επισήμως ενημερωθεί ούτε για τον Άγιο Βλάση ούτε και για το Μεγαβούνι. Και υπογράμμισε ότι η προσωρινή διαχείριση είναι μονόδρομος για τους δήμους.arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog