Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Με 2,5μήνες καθυστέρηση 410.700 ευρώ στους δήμους της Αρκαδίας για την πυροπροστασία

Το ποσό των 410.700 ευρώ κατανέμεται στους δήμους της Αρκαδίας για τις ανάγκες πυροπροστασίας με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Μανιτάκη.
Η απόφαση έρχεται με αρκετή καθυστέρηση μιας και η αντιπυρική περίοδος έχει επισήμως ξεκινήσει από την 1η Απριλίου και ήδη  πολλές περιοχές έχουν δοκιμαστεί από μεγάλες πυρκαγιές και παρά το γεγονός ότι οι δήμαρχοι ζητούν τα χρήματα να έρχονται νωρίτερα. Τα χρήματα να σημειώσουμε ότι  προέρχονται από ίδιους πόρους των δήμων και σε σχέση με τα αναμενόμενα είναι μειωμένα.

Τα χρήματα σύμφωνα με την απόφαση θα δοθούν αποκλειστικά για δράσεις σχετικές με την πυροπροστασία όπως  καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κλπ,  καθαρισμός – έλεγχος χωματερών,  ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α βαθμού, θέματα εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ) και  λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα). Η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια  που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κλπ.  Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι φορείς θα χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω πιστώσεις αποκλειστικά για δράσεις πυροπροστασίας και θα γνωστοποιούν άμεσα τα σχετικά έργα στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Η κατανομή στους δήμους της Αρκαδίας αναλυτικά είναι η εξής:

Δ. ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 32.800
Δ. ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 108.600
Δ. ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 66.700
Δ. ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 53.100
Δ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 149.500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog