Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Καλοκαιρινά μπάνια στα ιαματικά νερά του Μουστού στην Κυνουρία (βίντεο)!


Μετά το Άστρος και πριν τον Άγιο Ανδρέα, βρίσκεται ο υδροβιότοπος του Μουστού, μια λίμνη εξαιρετικής ομορφιάς που αποτελεί καταφύγιο μεταναστευτικών πουλιών και φιλοξενεί ψάρια, μικρά θηλαστικά και ερπετά.

Στη λίμνη επίσης 'βγάζουν' το χειμώνα και νερόκοτες, αγριόπαπιες, κύκνοι και φαλαρίδες. Συνδέεται με τη θάλασσα με δύο τεχνητά κανάλια. Ο υδροβιότοπος έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000 σαν προστατευμένη περιοχή.

Η λίμνη τροφοδοτείται από πηγή με υφάλμυρο νερό που βρίσκεται δίπλα από το δρόμο που οδηγεί στο Λεωνίδιο. Τα νερά της είναι ιαματικά, λόγω των θειούχων αλάτων και το καλοκαίρι αρκετοί την επιλέγουν για να κάνουν μπάνιο στις όχθες της, δίπλα από την πηγή.

Τα ιαματικά νερά ενδείκνυνται για μερικές παθήσεις αλλά είναι ευεργετικά σε κάθε περίπτωση. Παλιότερα ελάχιστοι γνώριζαν αυτή την ιδιότητα της λίμνης και όσοι την γνώριζαν δεν υπήρχε χώρος ειδικά διαμορφωμένος ώστε να μπορούν να κάνουν μπάνιο εκεί.

Πλέον γίνεται όλο και περισσότερο γνωστή και ήδη υπάρχει στην πηγή δίπλα από το δρόμο ένας χώρος όπου μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο. Το θέμα είναι ότι αυτός ο χώρος είναι μικρός και ο κόσμος που θέλει να κάνει μπάνιο στα ιαματικά νερά πληθαίνει... Αναρωτιόμαστε λοιπόν αν θα μπορούσε να γίνει κάποιου είδους προσεκτικής παρέμβασης, ώστε η λίμνη μπορεί να δεχτεί περισσότερο κόσμο και να βοηθά στην υγεία όλων και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί τουριστικά, όπως πολλά άλλα λουτρά στην Ελλάδα.

Β.Π.
http://www.kalimera-arkadia.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog