Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΤΥΧΗΜΑ Ή ΑΤΥΧΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑ;



Γράφει ο Ι. Γ. Ασημακόπουλος

Συγκλονίστηκε η κοινωνία της Μεγαλόπολης με το απίστευτο τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε πρόσφατα στις «Βίγλες» και είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις συνάνθρωποι μας. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς προκάλεσε το ατύχημα. Αυτό θα το πουν οι εμπειρογνώμονες πραγματογνώμονες που κάποια στιγμή θα εκδώσουν σχετικό πόρισμα. Εμείς όμως μπορούμε να κάνουμε άλλους συνειρμούς...
Οι φορολογούμενοι έλληνες πολίτες πλήρωσαν από το υστέρημά τους να κατασκευαστεί η Εθνική οδός, Τρίπολη – Μεγαλόπολη – Καλαμάτα, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται γρήγορα, αλλά κυρίως με ασφάλεια. Έτσι που στην απευκταία περίπτωση ατυχήματος, να ελαχιστοποιούνται οι δυσάρεστες συνέπειες καθώς και ο χρόνος κινητοποίησης για την περίθαλψη τραυματιών και να σώζονται ανθρώπινες ζωές.
Τις σκέψεις αυτές έκανα δυο μέρες μετά το τραγικό ατύχημα, όταν κατεβαίνοντας από Τρίπολη βράδυ, ακολούθησα την παλιά και όχι την νέα Εθνική οδό. Αυτό γιατί ακολουθώντας τη νέα θα ήμουν αναγκασμένος να κάνω ολόκληρο κύκλο για να μπω στη Μεγαλόπολη. Ομολογώ αγριεύτηκα στην ιδέα πως αν μου συνέβαινε κάτι θα με εντόπιζαν την επομένη, πολύ αργά ίσως, αφού σε όλη τη διαδρομή δεν συνάντησα ούτε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο.
Είναι προφανές πως σε ένα ατύχημα δεν συντελούν μόνο άμεσοι παράγοντες όπως η κατάσταση του οδηγού, η κατάσταση του αυτοκίνητου, η κατάσταση του οδοστρώματος, η υπερβολική ταχύτητα κλπ,  αλλά και έμμεσοι που διαμορφώνουν συγκυριακά τις συνθήκες ώστε να γίνει το ατύχημα. Παράδειγμα, αν υποθέσουμε πως οι ατυχείς συνάνθρωποι μας είχαν ακολουθήσει τη νέα Εθνική οδό, ίσως να μην είχαν πάθει αυτό το ατύχημα αφού οι συνθήκες κίνησης θα ήταν απείρως καλύτερες. Αλλά και αν το πάθαιναν οι συνέπειες θα ήταν απείρως ελαφρότερες και στη χειρότερη περίπτωση θα είχαν εντοπιστεί πολύ γρηγορότερα και ίσως να είχαν σωθεί όλοι ή κάποιος από τους τέσσερις.
Εδώ μπορεί κανείς να αναρωτηθεί, τι τους ανάγκασε να ακολουθήσουν την παλιά Εθνική; Προφανώς μπορεί κανείς να σκεφτεί πολλούς λόγους, όμως δύο είναι οι βασικοί. Η μεγαλύτερη απόσταση λόγω μη κατασκευής της συνδετήριου οδού και το ποσό των διοδίων. Θεωρώντας το δεύτερο λόγο ανύπαρκτο, προφανώς μπορούμε να υποθέσουμε πως ο λόγος που δεν ακολουθήθηκε η νέα Εθνική οδός ίσως ήταν η μεγαλύτερη απόσταση.
Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η συγκυρία αυτή ίσως να μην έπαιξε κανένα ρόλο στο συγκεκριμένο τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα, όμως τίποτα δεν αποκλείει να συμβεί αυτό στο μέλλον και η τοπική κοινωνία να θρηνήσει άλλα θύματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εγκληματική συγκυρία η εξάχρονη αδιαφορία και κωλυσιεργία των φορέων που εμπλέκονται και δεν προχωρούν στην κατασκευή της συνδετήριας οδού.
Εν κατακλείδι. Αντί οι λογής εξουσιάρχες να τρέχουν στις κηδείες των τροχαίων θυμάτων σαν μανιάτισσες μοιρολογίστρες, καλό θα ήταν να επιτελούν με σοβαρότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα τα καθήκοντα τους, προς το συμφέρον των πολιτών. Διαφορετικά θα μπορούσαμε άνετα να χαρακτηρίσουμε ως ατυχή συγκυρία την παραμονή τους σε θώκους εξουσίας…




10 σχόλια:

  1. ΠΕΣΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΣΤΑ.
    ΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΣΥΧΝΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΚΑΤΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ.
    ΚΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΙ ΓΗΣ ,ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΑΝΟΥΝΕ ΛΙΓΟ...
    ΙΕΡΌΣΥΛΟΙ...
    ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ,ΟΣΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΤΙ,
    ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΕ ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΗ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΧΟΛΕΙΑΣΤΗ ΛΕΣ ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΑΛΛΩΝ ΜΙΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΗ ΤΟ ΕΝΑ ΜΙΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΗ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΣΤΟΥ ΒΛΑΣΟΓΙΑΝΝΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΠΟΙΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΑΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΥΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΡΙΖΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΜΑΚΡΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ. ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΑΝ ΛΟΓΟ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΕΥΚΤΡΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ. Ασημακόπουλε εκπομπή θα κάνετε φέτος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ

    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

    ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ

    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ (ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΞΥΝΕΙ ΠΛΗΓΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    # ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ)???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΣΩΝ ΑΣΚΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
      ΤΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΑ ΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΖΟΥΣΑΝ ΑΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ
      ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΞΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΧΙ .
      ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ

      ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΟΛΟΥΣ

      Διαγραφή
  6. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΙΠΟΤΕ. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΕΠΩΝΥΜΟΥ Ή ΑΝΩΝΥΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.... ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΑΛΙ ΦΕΤΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΑΙΖΟΝ. ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ... ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΠΑΝΠΑΝΤΑ ΤΡΙΤΑ 6:00 ΕΩΣ 7:30 ΠΕΡΙΠΟΥ...
    Ι.Γ.ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ. ΚΑΘΕ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΥΜΠΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΕΙ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ.
    ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΣΤΡΕΣ 2000 ΚΟΣΜΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοιρολογίστρες και τυμβωρύχοι είναι αυτοί που κάθονται πάνω απο τα φέρετρα, για να κλέψουν την συμπάθεια 2000 ανθρώπων προσπαθώντας και να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.
      Ασφαλώς 2000 άνθρωποι συμμετείχαν ανιδιοτελώς και με πόνο ψυχής στην τραγωδία που έζησε η πόλη μας
      Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι πρέπει να αφήσουμε τους ανεύθυνους πολιτικάντηδες να κρυφτούν πίσω από τους 2000 ανθρώπους χωρίς να δώσουν λογαριασμό για τους λόγους που ο δρόμος δεν είναι ακόμα έτοιμος
      Το ενδεχόμενο 1% η ζωή των ανθρώπων –έστω και ασυνείδητα –να αντισταθμίστηκε είτε με 10 διορισμούς η με 10 οικόπεδα πρέπει να μας κάνει όλους μας να πάμε άμεσα "αλλού"
      Αλλιώς συμμετέχουμε στο διαρκές έγκλημα της διαφθοράς και να είσαι σίγουρος που θα έρθει μια στιγμή που βρεθεί κάποιος πάγκαλος να μας πει κατάμουτρα οτι μαζί τα φάγαμε.

      Διαγραφή
  8. Μεγαλοπολίτες , που οι περισσότεροι από εσάς δεν αγαπάτε την πόλη σας, που αδιαφορείτε για ότι γίνεται γύρω σας , που δεν αντιλαμβάνεστε την κατάσταση της πόλης και ασχολείστε με μικροπρέπειες , ΒΓΗΤΕ από τον μικρόκοσμό σας, ανοίξτε τα μάτια σας και δείτε τα χάλια και την κατάντια μας ,για την οποία ευθύνεται κυρίως η ανίκανη και άχρηστη σημερινή Δημοτική Αρχή . Πηγαίνετε όχι μακριά , αλλά μέχρι την γειτονική Τρίπολη , να δείτε πως σε δύο χρόνια άλλαξε όψη το κέντρο της πόλης ,τι έργα γίνονται , και την ανάπτυξή της .
    Εδώ τι έχουμε ? Χάσαμε τα χρήματα από τα προγράμματα ,, δεν αξιοποιούμε τις ευκαιρίες , 47.000.000 ευρώ του λιγνιτόσημου έκαναν φτερά , ακόμη να συνδεθούμε με τη εθνική , και όχι μόνο δεν έγινε ΚΑΝΕΝΑ έργο επί Δημαρχίας Μπούρα , αλλά υποβαθμίσθηκε η ποιότητα ζωής, ο κόσμος φεύγει ,και το κυριότερο μας χώρισαν μεταξύ μας και το παίζουν και αφεντικά στο χωράφι μας!
    Ελπίζω κάτι να γίνει στις επόμενες εκλογές , να βγούν άξιοι άρχοντες, διαφορετικά με τους ίδιους ,εγώ θα μετακομίσω και εσείς που τους ψηφίσατε θα είσαστε άξιοι της μοίρας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog