Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Μεσσηνία


Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα, προσήχθησαν είκοσι τέσσερα (24) και έγινε έλεγχος σε εβδομήντα εννέα (79) 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν ένα (101) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν είκοσι επτά (27) παραβάσεις 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την (27.2.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εβδομήντα εννέα (79) άτομα, εκ των οποίων σαράντα δύο (42) ήταν ημεδαποί και τριάντα επτά (37) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν ένα (101) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά είκοσι τέσσερα (24) άτομα, από τα οποία δεκατρία (13) ήταν ημεδαποί και έντεκα (11) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης.
Τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.


Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι τέσσερις (24) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις (3) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.



Εξιχνιάστηκαν  δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και καταστήματα και τρεις (3) κλοπές οχημάτων στη Λακωνία

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 9-2-2014 στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και αντικείμενα, που η αξία τους αγγίζει τις -8.000- ευρώ


Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης, δεκαέξι (16) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και καταστήματα, καθώς και τρεις (3) κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών υπηκόων Ρουμανίας ηλικίας 27 και 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και είχαν συλληφθεί την 9.2.2014 στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, για παράβαση της Νομοθεσίας για τα όπλα (Σχετικό το από 10-2-2014 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας). 

Από την αστυνομική διερεύνηση προέκυψε ότι, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2013, έως και την 9.2.2014, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, διέπραξαν δεκαέξι (16) κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα, ενώ αφαίρεσαν και τρία (3) δίκυκλα μοτοποδήλατα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και αντικείμενα, που η συνολική τους αξία αγγίζει τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Το μεγαλύτερο μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα και στον κ. Ανακριτή Σπάρτης και διατάχθηκε η προσωρινή τους κράτηση.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog