Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Εξιχνιάστηκαν δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οχήματα στην Αργολίδα


Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -3.500- ευρώ



Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δεκαοκτώ (18) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οχήματα, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ένας 18χρονος και ένας ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, μετά από συστηματική και ενδελεχή αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 18.11.2014 έως και την 6.2.2015, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, διέπραξαν δεκαπέντε (15) κλοπές και τρείς (3) απόπειρες κλοπών σε οχήματα.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και προσωπικά αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις -3.500- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμη τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, δύο (2) άντρες, ηλικίας 40 και 37 ετών αντίστοιχα, καθώς και δύο (2) γυναίκες, ηλικίας 38 και 37 ετών αντίστοιχα, για παραμέληση εποπτείας ανήλικου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και πατήστε "Δημοσίευση σχολίου" παρακάτω. Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω στο blog ακολουθήστε τον σύνδεσμο.
<<Επιστροφή στο blog